Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szeretteinkre emlékeztünk Mindenszentekkor
2023. nov. 1. szerda | Keszthely
Szeretteinkre emlékeztünk Mindenszentekkor
November 1-je Mindenszentek ünnepe. Már hétvégétől folyamatosan érkeztek a temetőkbe a hozzátartozók, hogy leróják kegyeletüket szeretteik sírjainál. Idén is hosszabb a sírkertek nyitva tartása. Ebben az évben is megnövekedett a forgalom a keszthelyi temetők környékén , a közlekedésben polgárőrök és rendőrök segédkeztek.

Sokan látogattak el a keszthelyi temetőkbe, hogy megemlékezzenek elhunyt szeretteikre. Szinte minden síron található élővirágos vagy tartós koszorú. Sokan ültettek krizantémot vagy árvácskát is a nyughelyek környékére azok közül, akiknek lehetőségük van erre. Számos mécses és gyertya is mutatja, hogy jártak hozzátartozóiknál a családtagok. A jó időt kihasználva az emlékművek rendbetételét is többen most végezték el.  A Szent Miklós temetőben 7 hektáron mintegy 7000 nyughely található. A VÜZ Kft. dolgozói idén is ügyeletet tartanak.

„Sokkal többen kérik a segítséget, de bármilyen kérdés van, mindkét temetőben a kollégáim ügyelnek és tudnak segíteni. Ha véletlenül mégsem, akkor hétköznap a Szalasztó utcai irodánkban lehet érdeklődni.” - mondta el Tiszolci Béla a Szent Miklós temető csoportvezetője.

A sírkerteket már a hétvégétől sokan látogatták. A bűnmegelőzés is fontos ebben az időszakban. A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai mellett az Asbóth Technikum rendészeti szakos tanulói is segítenek ebben. A Szent Mihály temetőnél forgalmirend-változás is életbe lépett, mely november 2-a 8 óráig tart. A balesetek megelőzése érdekében az egyenruhások a közlekedésben is segítenek.

„Szombat óta vagyunk kint a temetőnél. A tapasztalatunk a közlekedési morálról jónak mondható, türelmesek az emberek. Nem nagyon találkoztunk jogsértő gépjárművezetővel. Ha meg volt jogsértő, akkor meg az ünnep méltóságához hozzátartozik az, hogy most nem a szankcióra fektetjük a hangsúlyt, hanem a figyelmeztetésre.” - foglalta össze Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

Mindenszentekkor a katolikus egyház az összes megdicsőült lelket közösen ünnepli. Azokat is, akikről sokaságuk miatt a kalendárium nem tud külön, név szerint megemlékezni. IV. Gergely pápa döntése értelmében tartják az ünnepet november elsején. Ezen a napon a hívek imáikban azokról is megemlékeznek, akik példát mutattak a jó út megtalálásához.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 31. kedd 17:27 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató
| 2023. okt. 25. szerda 15:29 | Keszthely
Forgalmirend-változás is lesz november 2-ig.
| 2022. nov. 1. kedd 18:09 | Keszthely
Az osztrák zeneszerző gyászmiséje élete utolsó darabja volt.
| 2022. nov. 1. kedd 18:02 | Keszthely
Napjaink szokása, a gyertyagyújtás és a sírok díszítése, valamint közös imádság a mindenki keresztjénél.
| 2022. okt. 31. hétfő 15:00 | Keszthely
Bánjunk felelősen a mécsesekkel, és legyünk türelmesek a nagy forgalomban - figyelmeztet a hatóság.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.