Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tűzifa rászorulóknak
2020. feb. 7. péntek | Keszthely
Tűzifa rászorulóknak
Egyedülálló édesanya kapott tűzifát és élelmiszert a Zala Megyei Védelmi Bizottságtól. A keszthelyi családhoz ma délelőtt szállították Kemendollárról az egy m3 tűzifát ami nagy segítség a téli időszak hátralévő részében.

Dr.Sifter Rózsa  a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke Keszthelyen,  a tűzifa átadásakor beszélt a megyei védelmi bizottság feladatairól , jótékonysági programjáról amelyben egyedülállóknak és rászoruló családoknak segít.

"Úgy gondoljuk, hogy  most amikor már a beszerzett tüzelő fogytán lehet, akkor adjuk a legnagyobb segítséget. Mi egy tűzifa juttatást segítünk koordinálni. Segítségünkre van ebben a Magyar Földgáztározó Zrt. aki évente 2 millió Ft-ot juttat a védelmi bizottságnak abból a célból, hogy segítsük a rászorulókat tűzifa juttatással."- mondta el Dr. Siifter Rózsa.

Az egy erdei köbméter tűzifa átadásánál jelen volt a térség országgyűlési képviselője is. Manninger Jenő elmondta, hogy a megyében sajnos sokan vannak akik segítségre szorulnak.

"Rendszeresen szükség van arra, hogy a falvakban – elsősorban- tűzifa akciók legyenek. Akár a Belügyminisztérium támogatásából, az erdészet közreműködésével. Akár a Kormányhivatal is kiegészíti ezt. Erre feltétlenül szükség van. Ott inkább az szokott gondot okozni – a falvakban sajnos- ,hogy nem mindenki tud kapni. De azért sokan kapnak, nyilván nem mindenki, abból lehetnek viták. A polgármesterek igyekeznek, hogy tényleg azokhoz jusson el ez az adomány, a segítség akik tényleg rászorulnak erre. S Keszthelyen is szükség van rá. Nem annyira jellemző mint a falvakban, de Keszthelyen is van akinek szüksége van erre."- adott tájékoztatást Manninger Jenő.

A város polgármester, Nagy Bálint a tűzifa átadás helyszínén elmondta, hogy nagyon fontos az egymásra figyelés, az önzetlenség egy közösségben.

"Keszthely városában a szociálisan rászoruló embertársainkra, polgártársainkra igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani és igyekszünk az önkormányzat lehetőségeit is figyelembe véve minden olyan segítséget megadni – akár tűzifa, akár szociális lakás , akár segély tekintetében – amit csak tudunk. Nagyon nagy segítség a Kormányhivatal részéről ill. a kormánymegbízott asszony részéről, hogy évről-évre Keszthelyen is segít a Kormányhivatal ."- mondta Nagy Bálint.

A védelmi bizottság  hét éve segíti a megyében rászorulókat egy gazdasági társaság közreműködésével akik a Keszthelyi , 10 éve tartós betegségben szenvedő édesanyának is ,a fát ingyen szállították ki. Juhász Mónika elmondta, hogy jutott  el hozzá az adományfa.

"Az alpolgármester asszony által, ő mondta,hogy valaki –egy illető segít és így. 46 négyzetméteres lakást fűtök. Egyedül nevelem a két gyermekemet és ez nagy segítség."- mondta az adományozott Juhász Mónika.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság január végén kezdte meg a  tűzifa kiszállítását.  Ötven családot tudnak ebben az évben támogatni. Eddig 35 családhoz jutott el a tüzelő.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. feb. 9. csütörtök 17:11 | Keszthely
30 zalai település 62 családját támogatta idén tűzifával a Zala Vármegyei Területi Védelmi Bizottság.
| 2022. feb. 10. csütörtök 19:02 | Keszthely
Kilencven család kap Zalában tűzifa támogatást.
| 2021. nov. 4. csütörtök 17:00 | Zalaegerszeg
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az elmúlt évek kiemelkedő munkájáért érdemelte ki.
| 2024. feb. 13. kedd 19:15 | Keszthely
Keszthelyre is érkezett az adományból.
| 2023. feb. 23. csütörtök 15:33 | Keszthely
Az erdészeteknél folyamatos az ellátás, így érdemes őket felkeresni, ha tűzifára van szükségünk.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
Aggódunk!
20:37
Savaria Filmfesztivál
21:00
A szomszéd vár
21:29
Zalai krónika
21:44
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Aggódunk!
23:37
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.