Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Matematika Világnapja
2020. már. 11. szerda | Keszthely
Matematika Világnapja
Még tavaly novemberben jelentette be a Nemzetközi Matematikai Unió és az UNESCO,hogy hivatalosan is a 2020. évtől március 14. a matematika világnapja. A matematika az oktatás és tudomány egyik legfontosabb alapja s jelen van a mindennapjainkban is. Ünnepléséhez egy játékos matematika versennyel kapcsolódott a keszthelyi Premontrei Szakgimnázium.

A Premontrei Szakgimnázium tanára magyarázta a feladatot a tanulóknak azon a több állomásból álló versenyen amit a matematika ünneplésének első évében rendeztek az iskolában. A különböző feladatok megoldásában nem az osztály azonos tanulók, hanem vegyes csoportok dolgoztak. Így a 9-es diákok is jobban megismerhették felsős társaikat. Az iskola tanulói nagyon örültek a különös matematika versenynek.

"A logikát és a matematikát a hétköznapi életben,napjainkban mindig kell használni szerintem. Nagyon fontos a logika. Már alapvetően bármiben amit megteszünk naponta nagyon jól jön és nagyon hasznos és ez a nap is előre segít minket ennek a fejlesztésében,gyakorlásában és a logikus gondolkodásnak a használatában."- mondta Csoszár Bendegúz 10. osztályos tanuló.

A tantermekben körforgásban dolgoztak a csoportok. Hol könnyebb számtani totót töltöttek, társasjátékot rajzoltak és játszottak, de gondolkodás sportja a gyalog sakk is jelen volt. A számokkal való játék a gyakorlatban is okozott fejtörést. A dobozok egymásra rakása, a magasság és a súly aránya vagy az egykezes harisnya felhúzás a gondolkodást fejlesztő feladat. Nem csak a feladatokat szerették a tanulók. 

"Az egész iskola együtt van,csapatépítő jellegű és igazából a matematika az fontos,hogy jelen legyen az életünkben hiszen minden nap használjuk és igazából a logikai jellegű feladatokat is."- mondta Pati Dorina.

Március 14. nem véletlenül lett a matematika világnapja. Az ún. PÍ kerekített értéke.3,14. Ami kör kerületének és átmérőjének a hányadosa. Az első ünnepelt nap szombatra esik. Így az iskolában korábbi időpontra szervezték a versenyt.

"Mindenképpen  úgy gondolom,hogy egy matematika az  informatikának az egyik alapja. Szakmai gondolkodást nagyon jól segíti, A matematika sajnos nagyon sok embernek,diáknak egy nehéz tantárgy. Mi meg szeretnénk mutatni,hogy ez a tantárgy játékosan is tanulható és lehet szeretni is. "- adott tájékoztatást az iskola igazgatója Balogh Csaba.

A Premontrei Szakgimnázium a jövő évben már szeretné a térség középiskoláit is bevonni a Matematika világnapi rendezvényébe.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. máj. 9. kedd 17:24 | Keszthely
A legtöbben ettől a vizsgától tartanak a legjobban, a Vajdában azonban jellemzően nem okoz problémát.
| 2022. jún. 23. csütörtök 15:17 | Keszthely
Matematika Nyári Egyetem zajlik a VSZK-ban.
| 2021. már. 26. péntek 16:42 | Keszthely
Mácsai Dániel első helyezett lett a matematika Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen.
| 2020. okt. 16. péntek 19:06 | Keszthely
Matematikából is remekeltek a vajdás diákok.
| 2017. máj. 10. szerda 10:22 | Keszthely
Huszonhatodik alkalommal vetélkedtek a "kis" matematikusok Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.