Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Teniszezni biztonságosan lehet
2020. máj. 20. szerda | Keszthely
Teniszezni biztonságosan lehet
Teljes szolgáltatással várja a sportolókat ismét a Helikon Tenisz Club pályája. Az enyhítéseknek köszönhetően először két pályával nyithatott újra a létesítmény, azonban most már mind a négyet igénybe vehetik a játékosok. Bár sok versenyt nem rendeznek meg a sportágban, a teniszezők vallják, folyamatos gyakorlás szükséges a szinten tartáshoz.

Egyre több pattogó labda hangot hallani a Helikon Tenisz Club pályái felől. Szinte minden nap kijárnak a játékosok a Balaton-parti területre. A klubtagok örömmel vették, hogy a hosszú szünet után újra hódolhatnak szenvedélyüknek. A pályákat általában márciustól már lehetett látogatni, azonban idén a koronavírus-járvány miatt nem tudtak időben nyitni a tulajdonosok. A játék engedélyezésének hírére szinte azonnal érkeztek a játékosok a helyszínre, a szinten tartáshoz ugyanis véleményük szerint szükséges a folyamatos edzés.

„Nagyon kellett már várni, mivel ez a két hónap kihagyás számunkra, akik tényleg rendszeresen játszanak, ez nagyon rossz volt. Én is most már gyerekkorom, 7 éves korom óta folyamatosan teniszezem versenyszerűen és így nagy öröm volt számunkra, hogy egyáltalán újra tudtuk kezdeni a teniszt.” - osztotta  meg Farkas Kornél klubtag.

A Helikon Tenisz Club pályái április 15-től üzemelnek. Az első hetekben csak két pályát nyithattak meg a biztonsági előírásoknak megfelelően. Májustól azonban mind a négy salakos területen játszhatnak a teniszkedvelők, valamint a büfé teraszán is megpihenhetnek. Mint a klubelnök elmondta, a játékosoknak nem szükséges maszkot vagy kesztyűt hordaniuk, hiszen teniszezés közben akár 8 méter távolság is lehet köztük.

„Jó levegőn vagyunk, közel a Balatonhoz, gyönyörű pályán vagyunk, csak figyeljünk egymásra. Hangsúlyozom a másfél métert. Tehát nincs a játék elején kézfogás, nincs a játék után kézfogás, távolságot tartjuk be.” - mondta el Horváth Imre klubelnök.

Horváth Imre vallja, a vírus ellen a legjobban erős immunrendszerrel lehet védekezni, melyet a rendszeres, aktív testmozgással lehet támogatni. A klubelnök szerint erre kifejezetten jó választás a tenisz, ami minden izmot megmozgat. Bár a sportágról elterjedt az a tévhit, hogy csak a tehetősebbek játéka, Horváth Imre vallja, bárki kipróbálhatja azt, hiszen egy edzőcipő, kényelmes ruházat és egy teniszütő szükséges csak hozzá, a klubnál pedig kedvezőek a bérletárak. A játékosok összetartó közösséget alkotnak, így segítik is egymást a fejlődésben. A klubelnök szerint a klubtagoknak leginkább a tenisz utáni beszélgetések hiányoznak a legjobban. Bár a büfé üzemel, a teraszon is be kell tartani a járványügyi szabályokat, így a nagyobb csoportos társalgásra egyelőre nincsen lehetőség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. szep. 15. péntek 17:46 | Keszthely
Marozsán Fábián és Piros Zsombor is diadalmaskodott a törökök ellen.
| 2023. szep. 14. csütörtök 17:48 | Keszthely
Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását.
| 2023. szep. 13. szerda 14:39 | Keszthely
A teniszezők jó fizikai és mentális felkészültséggel állnak pályára a törökök ellen Keszthelyen.
| 2023. szep. 10. vasárnap 19:33 | Keszthely
Dr. Forintos László emlékére Tehetséggondozó Emlékversenyt rendeztek Keszthelyen.
| 2023. szep. 1. péntek 17:23 | Keszthely
A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen verseny.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.