Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nyitnak a strandok Keszthelyen is
2020. máj. 29. péntek | Keszthely
Nyitnak a strandok Keszthelyen is
A hetekig tartó szigorú szabályoknak megfelelően be voltak zárva a strandok. Nem lehetett sétálni, napfürdőzni sokáig a sétányokon sem. A szigorítások oldásakor,május 4-n még Keszthelyen nem mehettünk a partra. Mára azonban minden strand várja a vendégeket, a saját és mások egészségének megőrzése érdekében betartandó szabályok mellett.

Újra birtokba vehetik a Balaton imádók a strandokat. Hetekig szigorú korlátozások voltak a koronavírus járvány miatt, ami vonatkozott a fürdőhelyekre, strandokra is. Új szabályok, óvintézkedések bevezetésével, de Pünkösdkor- ha az idő engedi - kinyitnak a keszthelyi strandok is. Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait követve megtesznek mindent a felkészüléskor a biztonság érdekben.

"Alapvetően csak a figyelemfelhívásra tudunk összpontosítani. A Kormányhivatal kiadott egy ajánlást, amiben a strandok működését szabályozza. Ezek elég szigorú feltételeket tartalmaznak, mint üzemeltetőkre,a kültéri eszközökre, az illemhelyeknek a fertőtlenítésére. Időintervallumokat határoz meg, hogy mennyi időnként kell, és hogyan kell ezeket végrehajtani. Ezenkívül pedig felhívja a figyelmet a 1,5 méter tartására a sorban. Csak olyanok álljanak sorba, akik vásárolnak jegyet. A családok elkülönülve attól, aki a jegyet vásárolja. Mindenki tartsa a 1,5 métert. Ezt mi a pénztárak előtt csíkokkal fogjuk jelezni."-mondta el a VÜZ Nonprofit Kft. részlegvezetője, Csendes Antal.

Csendes Antal azt is elmondta, hogy kormányrendelet szabályozza a fürdőzők egymástól való távolságtartását.Ez azonban jelentősen korlátozza  a vendéglétszámot. Az idegenforgalmi szezonban, a július-augusztus hónapokban, a nyári nagy melegben, mind a három keszthelyi strand a befogadóképességének legfelső határáig meg szokott telni.

"Minden strand egy eljáráson esik keresztül, ahol meghatározzák, hogy hány fő vehet részt egyidejűleg a strandolásban, ezt úgy számolják ki, hogy  a zöld felület és a közösségi célú eszközöknek a négyzetmétere. Minden egyes vendégnek 10 négyzetméternek kell jutnia. Tehát a városi Strand estében 3500 fő befogadóképességünk van. A Libás esetében 1500  fő és a Helikon strandon 1900  fő létszám lehet egyidejűleg bent. Felhívnánk a figyelmet a keszthelyiek tekintetében, hogy a Helikon strand évek óta nem érte el a maximális 1900 főt, tehát ott bőven van lehetőség elkülönülni családunkkal. Ugyanis majdnem 2 ha-os területről beszélünk és az is egy nagyon kellemes jó kis strand.S ebben az évben a helyi lakosok részére ingyenessé válik.- adott tájékoztatást Cseneds Antal.

Az üzemeltetők bíznak abban, hogy főszezonra a korlátozások tovább enyhülnek és a megszokott létszámmal működhetnek a balatoni strandok. De nagyon fontos ,hogy egészségünk érdekében fürdőzéskor és pihenéskor is figyeljünk egymásra.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2021. okt. 27. szerda 15:17 | Keszthely
Nem csak hétfőn, de már a hétvégén is tönemgre és forgalomkorlátozásra kell számítani a sirkerteknél.
| 2021. máj. 31. hétfő 19:03 | Gyenesdiás
Felkészültek az idegenforgalmi szezonra a zalai strandok.
| 2020. nov. 18. szerda 16:48 | Keszthely
A géppark és a humán erőforrás is rendelkezésre áll a hó- és síkosságmentesítéshez.
| 2020. aug. 17. hétfő 19:05 | Keszthely
A szabályok betartásával táboroztak a vívók Keszthelyen.
| 2017. aug. 3. csütörtök 14:36 | Cserszegtomaj
A környékbeli szőlőültetvényeken 2-3 héten belül megkezdődhet a munka.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.