Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Vívótáborban készültek az őszi versenyre
2020. aug. 17. hétfő | Keszthely
Vívótáborban készültek az őszi versenyre
A Balaton Vívóklub ebben az évben is szervezett a nyári időszakban a sportolóknak tábort. Az öt napos tábor ideje alatt tartott edzéseket a vírus okozta korlátozások, és szabályok miatt nagyon körültekintően két teremben tartották az Egry József Általános Iskolában. A vívók tábori háziversenyén jártunk.

Hatvan vívó készült fel egy nyári tábor keretében az őszi versenyekre. Több csoportban gyakoroltak, tanultak a sportolók. A tábor zárásaként rendezett házi versenyen léphettek együtt pályára. . A szabályok betartása mellett kellett ebben az évben megoldani a tábori programokat, az edzéseket.

"Az egész évi felkészülést megnehezítette, de bizakodva nézünk a jövő elé. Most szeptembertől a keszthelyi szakosztályból négy fő válogatott versenyzőm van. Ez a tábor felfogható alapozó megmérettetésnek,és az igazi tábor az lesz amikor majd Tatára megyünk és ott a kadett juniorok számára augusztus 25-28-ig edzőtábort tartunk. S bízom benne, hogy sikeres lesz az év mindenféle értelemben."-adott tájékoztatást Borosné Eitner Kinga mesteredző.

A gyakorlás és az élmények mellett nagyon fontos volt, hogy az öt napban  az edzőtáborban a tapasztalt ,szép eredményekkel rendelkező versenyzők is fejlődjenek,új gyakorlatokat tanuljanak. Ők az eredményeikkel is példát mutattak vívótársaiknak.

"7-8 éve vívok,hétfőtől péntekig rendszeresen és hétvégente edzőtáborokban és versenyeken és nemzetközi érmünk is született már csapatban mint egyénileg is. Többször országos bajnokok is lettünk."- mondta Németh Zétény.

A nagy meleg próbára tette a sportolókat a tábor ideje alatt. Bár izzadtak a fejvédek alatt, de küzdöttek a pástokon a záró háziversenyen. Akadt olyan versenyző, akinek nem  csak a párával és a meleggel kellett megküzdenie.

"Ami azt illeti, a jobb kezem mostanában el van fáradva ,mert volt egy lesérülésem még télen. Ezért az utóbbi két napban bal kézzel vívok, ami a gyengébbik kezem. Emiatt nincs is akkora elvárás magam felé ,de azért szerintem még így is össze tudok hozni valamit ."- mondta el Kaló Ádám.

A regionális egyesület szakosztályai mellett budapesti vívók is részt vettek a keszthelyi edzőtáborban.  A versenyzőknek  a nyári tábor remek alkalom volt  a  szeptember 15-18 között Balatonfüreden megrendezésre kerülő magyar vívóbajnokságra felkészülésre.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:52
Aktív aranykor
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.