Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezem!
2020. jún. 18. csütörtök | Keszthely
Speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezem!
Folyamatosan várják a jelentkezéseket a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra. A toborzóirodákban és a megyei kormányhivataloknál lehet jelentkezni. Ezek a munkahelyek a Magyar Kormány gazdaságvédelmi programjához kapcsolódva az új munkahelyek teremtésében vállal nagy szerepet, hiszen a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatója.

A keszthelyi toborzóirodába is folyamatosan érkeznek a jelentkezők a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra. A koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat, számukra is megoldást kínál ezzel a Magyar Honvédség. A keszthelyi toborzóirodába eddig is nagy volt az érdeklődés a területvédelmi tartalékos katonai szolgálat iránt, a megyében itt jegyzik a legmagasabb létszámot. Ezek mellett a speciális önkéntes tartalékos szolgálat is népszerű. Bán Márk már korábban eldöntötte, hogy szeretné kipróbálni magát ebben a munkakörben. Mint elmondta, leginkább személyiségi fejlődést vár el a következő időszaktól.

„Egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne egy kicsit a haza szolgálatába állni. Fiatalabb koromban ez még nem foglalkoztatott annyira. Külföldön dolgoztam, de most haza kellett jönni e miatt a vírushelyzet miatt, gondoltam akkor hasznosan töltöm el az időben és akkor belépek ide.”

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra felvételt nyert résztvevők három ciklusban tudják elvégezni hat hónapos kiképzésüket. Ez idő alatt az alapkiképzésen kívül általános lövész és szakkiképzésen is részesülnek a katonák. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést is kapnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy nagy az érdeklődés erre a szolgálatra. A Magyar Honvédség munkatársai azoknak is ajánlják ezt a lehetőséget, akiket később várnak vissza a munkahelyükre.

„A mi elképzelésünk az, hogy ők visszamehetnek természetesen a munkahelyükre. Amikor úgy alakul az életük, hogy megoldódott a probléma, akkor mindenféle következmény nélkül azt tudják mondani, hogy köszönöm szépen, nekem ennyi elég volt ebből a felkészítésből, én szeretném továbbfolytatni a civil életben a munkámat és mindenféle következmény nélkül ezt megteheti, de már úgy, hogy valamiféle rálátása van a Magyar Honvédségre.” - ismertette Ferge László őrnagy, a 12. Katonai Igazgatási- és Érdekvédelmi Iroda irodavezetője.

Zala megyében nagyon magas a tartalékos képzés iránti érdeklődés. A zalaegerszegi és a keszthelyi toborzóiroda mellett június elején megnyílt a nagykanizsai intézet is. Az eseményen Németh Szilárd parlamenti államtitkár elmondta, az elmúlt időszak is bebizonyította, hogy nagy szükség van a katonákra hazánkban.

„Megállapíthatjuk, hogy a Magyar Honvédség abban, hogy Magyarország megnyerte gyakorlatilag ennek a koronavírus-járványveszélynek az első ütközetét, az első fordulóját ebben a Magyar Honvédségnek elengedhetetlen szerepe volt. Sőt, azt mondhatom, utalva vissza a tartalékosoknak. Hát a tartalékos katonák részt vettek többek közt az idős otthonok fertőtlenítésében és vírusmentesítésében vagy őrzés-védelmi feladatokban. Tehát beleadtak apait-anyait és ez vonzó.”

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatot egyszer lehet meghosszabbítani 6 hónapra. Ezt követően a katona visszatérhet a civil életbe, de vállalhatja a tartalékos vagy szerződéses hivatást is. A munkahelyteremtő programmal nem titkolt célja a Magyar Honvédségnek, hogy egyre többekkel szerettessék meg ezt a hivatást.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. nov. 13. hétfő 17:03 | Keszthely
Vadászgépek gyakorlatoznak a térségben a héten.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:00 | Karmacs
A Magyar Honvédség programját immár 20. alkalommal szervezték meg 60 gyerek részvételével.
| 2022. szep. 29. csütörtök 17:11 | Zalaegerszeg
A Vajda János Gimnázium csapata nyerte a vetélkedőt, így ők képviselik a megyét az országos döntőn.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:29 | Zalaapáti
12. alkalommal szervezték meg a népszerű fesztivált hagyományőrzők és népdalkörök részvételével.
| 2022. júl. 11. hétfő 15:32 | Karmacs
A honvédségnél dolgozók gyermekei táboroztak Karmacson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.