Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jubilált a Katolikus Tábori Püspökség tábora
2023. júl. 6. csütörtök | Karmacs
Jubilált a Katolikus Tábori Püspökség tábora
Fegyverbemutató, VR-élmény és akadálypálya is várja a gyerekeket a Honvédelmi Minisztérium karmacsi táborában. A Tábori Püspökség immár 20. alkalommal szervezi meg a programot, ahová a honvédség kötelékébe tartozó gyerekeket várják. Két turnusban összesen 60 fiatal érkezik a településre.

A táborozók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség számos felszerelésével, és természetesen hasznos információkat is megtudhatnak az eszközökről. a Regiment Diáktanya több helyszínén zajlanak a foglalkozások kétszer egy héten keresztül. Emellett természetesen strandolásra, és nagyon sok kirándulásra, a térség megismerésére is jut idő.

„Az első két évem az olyan volt, hogy ugyanazok a programok nagyrészt. Most ez a harmadik év számomra meglepetés volt. Amúgy mindenféle fürdés például a Balatonnál, emlékhelyek megnézése, emlékházak. Most például volt barlangászás, szóval érdekes programok nagyon.” - mondta egy táborozó, Marangon Alessio Oscar.

A tábor foglalkozásai négyévente változnak. Ennek ellenére nagyon sok fiatal van, aki több éve visszajár a programra. A tábor célja a környezet-és természetvédelmi nevelés, és természetesen az is, hogy a fiatalok testközelből ismerkedhessenek a Magyar Honvédséggel. Emellett a szervezők hitéletet is igyekeznek belecsempészni a mindennapokba.     

„A környezet- és természetvédelem a teremtett világról szól. Arról a teremtett világról, amit a mi hitünk szerint az Isten hozott létre, és amiben rend van, amiben harmónia van. Mi ezt szeretnénk, ezt a rendet és harmóniát megmutatni az itteni környezetnek a flóráján és faunáján keresztül. Azt szeretnénk valójában, az az üzenete a tábornak, hogy ezt meg kell nekünk őrizni.” - tájékoztatott Berta Tibor, katolikus tábori püspök.

A fiatalok a VR szemüveg segítségével kipróbálhatták a Magyar Honvédség kiképző programjának egy részét. Emellett lézerfegyverrel tesztelhették, hogy mennyire pontosan tudnak célba lőni. A honvédségnek fontos, hogy bevonja a fiatalokat a tevékenységébe, ezáltal vonzóvá tegye a katonai pályát.

„Számunkra azért lényeges, mert a gyerekek jó helyen vannak, közösséget építenek. Internet és telefonmentes világot kapnak, anélkül is lehet élni. Emellett közös élményeket, egy kirándulásokkal teli, kalandokkal teli, örökre szóló barátságokat kötő táborról beszélünk. Azt gondolom, hogy a közösségépítés a Magyar Honvédség életének szerves része.” - emelte ki Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke.

A 20. jubileumi táborban tortával vendégelték meg a gyerekeket és a segítő honvédeket. A két süteményen a Katolikus Tábori Püspökség és a Regiment Diáktanya címerei köszöntek vissza.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 23. péntek 19:15 | Keszthely
A Mária Rádió programjának résztvevői kipróbálhatták a műsorvezetést és az operatőrködést is a stúdióban.
| 2024. aug. 9. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött Gyenesdiáson a felnőtt fafaragó tábor. Három napon át tizenhárom szakember dolgozik a Kárpáti Korzón megrendezett táborban.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Potápi Árpád János államtitkár tartott előadást Keszthelyen a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány táborában.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat 10 éve szervezi a Balaton mellé a fiatalok oktatási és kikapcsolódási programot.
| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Keszthely
Az idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az Örökségünk a Nyugat-Dunántúlon című tábort az Alkotóházban.
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.