Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egyre népszerűbb az aktív turizmus
2023. nov. 24. péntek | Tapolca
Egyre népszerűbb az aktív turizmus
Minél több magyar ember éljen jól – ez a célkitűzése az Aktív Magyarország programnak. A témában ötödik alkalommal tartottak konferenciát Tapolcán, ahol az eddig elért eredményekről és a további célkitűzésekről beszéltek. Átadták az Aktív Magyarország-díjakat is.

Keszthely és környéke évek óta nagy népszerűségnek örvend az aktív turisták körében. A Keszthelyi-hegység számos, különböző nehézségű túraútvonalat kínál, de jól kiépített a kerékpáros hálózat is. Emellett több olyan programot is szerveznek, amely kifejezetten az egészséges és aktív életmódot támogatja. Az Aktív Magyarország államtitkárság azon dolgozik, hogy minél többen ismerjék fel ezek fontosságát.

„Szeretnénk még egy nagy országos fogyókúra programot indítani, szeretnénk, hogyha 1000 ember csapatokba szerveződve egy év alatt lefogyna 16 tonnát. Szeretnénk az Út az egészséghez programot, ilyen tanösvényeket kialakítani, annak megfelelő pontján bizonyos adataikat megmérik az embereknek, ezt beküldik. Ha valahol hozzáértők megnézik, akkor bizonyos kockázati tényezőket tudnak azonosítani. Szeretnénk a munkahelyeken, a munkahelyek szemléletében változást elérni.” - emelte ki Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár.

Az aktív turizmus népszerűsége annak is köszönhető, hogy számos infrastrukturális fejlesztés valósult meg az elmúlt években. A kormány ezeket a beruházásokat is jelentős összeggel támogatja. Túraútvonalakat tábláztak ki, kerékpárutakat építettek és több turistaház újult meg országszerte.

„Azt tudtuk elérni az elmúlt időszakban, hogy egyrészt felhívtuk a kormányzat figyelmét arra, hogy ez egy nagyon fontos terület. Szerencsére a miniszterek jó része maga is aktív életmódot él, tehát nem volt ezt olyan nehéz megmutatni. Ennek következtében sikerült azt elérnünk, hogy nagyon szép számokat tudunk mondani. 2023-ban, ebben az évben 100 milliárd forint fölött van az az összeg, amit egyébként aktív turisztikai fejlesztésekre lehet fordítani.” - tájékoztatott Baráth Gergely, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezetője.

A kormány 65 milliárd forintot különít el az aktív turizmus fejlesztésére. Emellett egy új jogszabály szerint a nemzeti termékadó 10%-át a cégek olyan konkrét programokra és beruházásokra ajánlhatják fel, amelyek az élménysportot és a szabadidős tevékenységeket népszerűsítik. A tapolcai konferencián elhangzott, a szemléletformálást elsősorban a fiatalok körében kell elkezdeni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mindennapos testnevelés ellenére nő a túlsúlyos gyerekek száma és romlik a fittségi index.   

„Magyarországon bár az elmúlt években egyre többen mozognak, egyre többen érzik ezt fontosnak, de még mindig nem állunk elég jól. Még mindig azt látjuk, hogy a kötelező, mindennapos testnevelés ellenére a különböző, a napi mozgást lehetővé tévő fejlesztések ellenére sem jutottunk el oda, hogy a társadalom jelentős része fontosnak tartsa, hogy hetente többször is sportoljon. Úgyhogy éppen ezért az Aktív Magyarország államtitkárság munkája kulcsfontosságú.” - hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A konferencián átadták az idei Aktív Magyarország-díjakat. Elismerésben részesült Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület elnöke, Karlovitz „Pupu” Kristóf szakújságíró, Kádár-Papp Nóra, a Gyerünk Anyukám Alapítvány alapítója, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és Zelcsényi Miklós, a Balatonman Kft. ügyvezetője.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Keszthely
24. alkalommal szervezte meg a Mozgásélmény Sportnapot a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Keszthelyen.
| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
| 2023. okt. 24. kedd 16:08 | Keszthely
Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE.
| 2023. okt. 4. szerda 13:11 | Hévíz
3. alkalommal szervezték meg a SpinDay maratont Hévízen, a Tófürdő napozóteraszán.
| 2023. szep. 29. péntek 17:44 | Keszthely
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.