Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A mozgás élmény a fogyatékkal élőknek is
2024. máj. 31. péntek | Keszthely
A mozgás élmény a fogyatékkal élőknek is
24. alkalommal szervezték meg a Mozgásélmény Sportnapot Keszthelyen. Az eseményre ezúttal 12 csapat 74 sportolója érkezett az ország minden pontjáról. A program célja, hogy a súlyosan fogyatékos embereknek mozgási lehetőséget és élményt kínáljanak, nem utolsó sorban pedig egy jó hangulatú közösségi programban vehessenek részt.

Változatos feladatokat kellett végrehajtaniuk a résztvevőknek. A Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában több állomást állítottak fel a szervezők, ezek mindegyikénél valamilyen mozgásos tevékenységet kellett végezni. A csapatokat fiatalok és idősek is erősítették, minden résztvevőt olyan feladatra neveztek, amelyben jól érezte magát, és sikerélménye volt.

„Sportolni kell, meg örömet szerezni a másiknak, hogy milyen jól sportolok.” - mondta egy résztvevő, Varga István.

A sport és a mozgás kiemelten fontos egy egészséges életmódhoz. Ez nem csak az ép, hanem a fogyatékkal élő embertársainkra is igaz. Emellett a mozgás számos készséget fejleszt, így jótékony hatással van mindenkire. A résztvevők többsége már visszatérő vendég az eseményen, és minden alkalommal nagyon jól érzik magukat. A programot a Speciális Olimpia Szövetség szervezi több mint két évtizede.  

„Egyrészt ez a küldetése az SO-nak, a nemzetközi SO-nak, hogy minden fogyatékkal élő emberhez, még a legsúlyosabbakhoz is elérjen a mozgás, ki tudjanak szakadni a hétköznapokból, és egy ilyen közösségi élményben tudjanak részt venni. A Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek miért annyira fontos a mozgásélmény? Több célt is szolgál. Egyrészt új tagokat tudunk bevonzani a szövetségünkbe, másrészt a nemzetközi küldetést itt Magyarországon is el tudjuk látni, illetve a közösségépítés ereje nagyon fontos.” - emelte ki Lukácsi Tamás, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnökségi tagja.

A sportnapon nemcsak az jelent nagy élményt a résztvevőknek, hogy különböző feladatokat oldhatnak meg. Az is fontos, hogy kimozdulnak a megszokott környezetükből, és találkozhatnak más településeken élőkkel. Ugyanakkor a Csány-Szendrey iskola diákjai részt vállalnak a feladatok lebonyolításában, így a fogyatékkal élők ép társaikkal is együtt lehetnek.

„Mint minden embernek, nagyon fontos a mozgás, a sport. Ugyanúgy a sérült embereknek, náluk még jobban dominál a mozgás, azzal tudjuk kordában tartani betegségüket, elhúznia azt az időt, amíg ne kerüljenek ágyba. Egy közösség, egy integrált közösség mindig sokat jelent az embereknek.” - tájékoztatott Werner Erika, a Mozgásélmény Sportnap koordinátora.

A sportnap egyben verseny is, ugyanakkor ezen az eseményen mindenki nyer pusztán azzal, hogy részt vesz, mozog és jól érzi magát a társai között. 

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
| 2023. nov. 24. péntek 15:57 | Tapolca
Az eredményekről és a célokról számoltak be az ötödik Aktív Magyarország konferencián.
| 2023. okt. 24. kedd 16:08 | Keszthely
Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE.
| 2023. okt. 4. szerda 13:11 | Hévíz
3. alkalommal szervezték meg a SpinDay maratont Hévízen, a Tófürdő napozóteraszán.
| 2023. szep. 29. péntek 17:44 | Keszthely
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.