Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az idén is segíti a rászorulókat a DK
2023. nov. 28. kedd | Keszthely
Az idén is segíti a rászorulókat a DK
Tartós élelmiszereket gyűjt a Demokratikus Koalíció Keszthelyi Szervezete. A pártnál már hagyomány, hogy karácsony előtt segíti a rászorulókat. Tavaly rezsitámogatásra gyűjtöttek, idén azonban tartós élelmiszereket várnak, a csomagokat helyi segítő szervezetek juttatják el a nehéz helyzetben lévőknek.

Liszt, cukor, olaj, rizs. Néhány azok közül az alapélelmiszerek közül, amelyek nagy segítséget jelentenek a rászoruló családoknak. Ezek ugyanis sokáig eltarthatóak és számos fogás alapját képezik. Már egy liter olaj vagy egy kiló cukor is nagyon sokat segít. A DK Keszthelyi Szervezete karácsony közeledtével a szaloncukrot is szívesen fogadja. Magánszemélyek és cégek felajánlásait is gyűjtik.

„Így év végén fontosnak tartjuk azt, hogy a társadalmi és a közösségi munka, amely egyben a pártos munkának is az alapja, a lényegre összpontosítsunk: az emberekre. Az odafigyelésre, az egymás felé fordulásra, és ezért van az, hogy ezt az adománygyűjtést idén is megszerveztük.” - mondta Kovács Viktória, a DK Zala 2. sz. választókerületi alelnöke.

A DK tagjai felhívták a figyelmet arra, csak tartós élelmiszereket fogadnak, készpénzt az idén nem lehet adományozni, hiszen annak szigorú szabályai vannak. A csomagokat december 9-ig lehet leadni a párt helyi irodájában. Kedden és csütörtökön a délutáni, szerdán és szombaton pedig a délelőtti órákban fogadják az adományokat. Dékány Péter, a DK választókerületi elnöke arról beszélt, egyre többen szorulnak rá ezekre a csomagokra, így a Demokratikus Koalíció nemcsak karácsonykor, hanem többször is igyekszik támogatni a nehéz helyzetben lévőket.

„A Demokratikus Koalíció Keszthelyi Szervezete nagyon fontosnak tartja a gyűjtést ilyenkor, az adománygyűjtéseket. Ezért szervezünk most is karácsonykor is, ahogy szerveztünk iskolakezdéskor is iskolaszergyűjtést. Mivel az orbáni infláció olyan magas Magyarországon, hogy egyre több a rászoruló család, egyre nagyobb az elszegényedés, ezért nehezen tudják a napi betevőt is megvásárolni az emberek. ezért gondoltuk azt, hogy ilyen tartós élelmiszergyűjtési akcióba kezdünk.” - tette hozzá Dékány Péter, a DK Zala 2. sz. választókerületi elnöke.

Az összegyűlt csomagokat nemcsak keszthelyi, hanem a város 20-30 kilométeres körzetében élő családok kapják meg. Az adományok szétosztásában a helyi karitatív szervezetek segítenek, hiszen ők vannak kapcsolatban azokkal, akik rászorulnak a felajánlásokra.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
| 2023. aug. 30. szerda 14:36 | Keszthely
A beérkezett tárgyakat egy civil szervezet segítségével juttatják el a rászorulóknak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.