Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elindulhat a felmenő rendszerű informatika képzés Reziben
2021. jan. 27. szerda | Rezi
Elindulhat a felmenő rendszerű informatika képzés Reziben
A Csornai Premontrei Prépostság fenntartása alatt működő rezi Laky Demeter Általános Iskola felszereltsége lehetővé teszi, hogy az oktatásban is előrelépjenek. A Premontrei Szakgimnázium igazgatói kezdeményezésére valósítják meg a 2021/22-es tanévtől a felmenő rendszerű informatika alapú oktatást, amit óvodás korban kezdenek el. A kicsik egy mesés utazáson keresztül ismerkednek meg az informatikával, amit később már tudás birtokában használhatnak a tanórákon.

Reziben az általános iskolában a 6. osztályosok számára nem ismeretlen a tantárgyi órákon a Kahoot program használata, ami széles lehetőséget ad online-módon a feladatok elkészítéséhez és megoldásához. A feladatokat okos telefonról, laptopról vagy tabletről is el lehet végezni. A Kahoot használatához két internet hozzáférésű eszközre van csupán szükség. Az egyiken vetítik ki a feladatokat, a másik eszközön csak négy különböző színű téglalap látható. Ezek közül azt a téglalapot kell kiválasztani, amely szín a tanári kivetítőn a helyes választ tartalmazza. A tanulók körében népszerű a program.

"Szerintem így sokkal könnyebb nekünk tanulni, sokkal jobban meg tudjuk jegyezni a dolgokat. Sokkal viccesebb."- mondta az iskola tanulója, Csizmadia Natasa.

Ez már az iskola informatika tanterme. Ötödik osztályosoknak magyaráz a szaktanár. A tanév kezdetétől megtanulták a Windows felépítését, menüszerkezetét. Már könyvtárműveletekkel foglakoznak a jól felszerelt tanteremben. Az intézmény a második tanévét kezdte meg ősszel a Csornai Premontrei Prépostság fenntartása alatt. Azóta szoros az együttműködés a keszthelyi Premontrei Szakgimnáziummal, amelynek vezetése kezdeményezte a felmenő rendszerű informatika oktatást, egészen az óvodai nagycsoporttól kezdve.

"Mivel közös fenntartónk van ezért adott volt, hogy a rezi általános iskolában kezdjük el és innen indítsuk ezt a felmenő rendszert. Ezt úgy terveztük, úgy tervezzük, hogy az óvodától kezdve, alsó tagozat, felső tagozat és utána a középiskolában tudnak továbbjönni. S akkor már olyan alapképességekkel vannak, amit nekünk már tényleg csak a szakmai tevékenységre kell összpontosítanunk, mert a képességek, készségek már kialakultak náluk. Kreatív gondolkodás, logika, készség, együttműködés, számítógép ismeret, technikai ismeretek. Tehát egyéb olyan tevékenységek meg vannak, amiket mindenképpen, ha már hoznák a középiskolába a gyerekek."- mondta el,Balogh Csaba, a Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója.

Az informatika oktatás a kicsiknél az életkori sajátosságokat figyelembe véve, sajátos eszközökkel történik majd, amit az alsó tagozatban már tanórai keretek között végeznek.

"Ez biztosítja a még biztosabb jövőnket. Mindig is fontos volt számunkra, hogy korszerűen haladjunk. Most az online oktatás még egy kényszerpályára is helyezett azt hiszem minden iskolát. Mi, mint 2011-től KIP-es iskola, illletve ennek köszönhetően digitális iskola is, már egyébként is a négy interaktív táblával,a laptopokkal, számítógépekkel, tabletekkel elég jól fel vagyunk szerelve ehhez, hogy ezt az utat folytathassuk és a jövő útja is ez."- adott tájékoztatást az iskola igazgatója, Zubai Etelka.

A számítástechnika felmenő rendszerű oktatása ez év szeptemberében kezdődik el Reziben. Az óvodában játékos formában kezdik el megismerni az informatikát a kicsit. Az informatikának az alsó tagozatban való megjelenését pedig egy pedagógusképzés biztosítja.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Balatongyörök
Az Egyszer volt hol nem volt ... mesemondó versenyre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.