Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / KÉVE: tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál a Balaton-parton
2021. feb. 18. csütörtök | Keszthely
KÉVE: tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál a Balaton-parton
A Balaton Szálló mögötti fakivágásokról tartott sajtótájékoztatót a KÉVE. Az egyesület politikusai szerint erdőirtás történik a Balaton-parton. Weller-Jakus Tamás és Molnár Tibor a mai napra kihelyezett tábla elolvasása és televíziónk kérdései után szembesültek azzal, hogy nem vágják ki az összes fát. Az ellenzéki politikusok tudni szeretnék, hogy mi történik a Balaton-parton.

Dr. Weller-Jakus Tamás szerint tarvágásra ítélte ezt a területet a tulajdonosa. A KÉVE elnöke szerdán közzétett facebook videója után ma szembesült vele, hogy a mára kihelyezett tábla szerint a beteg és inváziós fákat távolítják el, szakértői vélemény alapján.

„Én úgy gondolom, hogy papírral bármit alá lehet támasztani azért, hogy mit miért kell csinálni. Én úgy gondolom, hogy ha egy környezetbarát megoldást találtak volna, akkor ezeknek a fáknak a jelentős része megmenthető lenne. Egy fát kivágni egy perc, míg egy fa ilyen lesz, az minimum ötven év. Gratulálok annak, aki kiállította ezt a véleményt” - fogalmazott a KÉVE elnöke.    

A szakértői véleményt Dr. Szabó István botanikus professzor, a keszthelyi Környezetvédelmi Egyesület tagja állította ki a vállalkozó felkérésére. A KÉVE tudomása ellenére nem lesz tarvágás. Sőt, a kivágásra javasolt fák közül csak a beteg, veszélyes egyedeket fogják kivágni.

Molnár Tibor önkormányzati képviselő arról beszélt, örülnek hogy valami történik a Balaton Szállóval, de tudni szeretnék, hogy ki és mit csinál itt: „Most az, hogy magánterület, az nem jogosítja fel még a magánterületnek a tulajdonosát, hogy oda bármit építsen, úgy ahogy nem lett ott nukleárishulladék-lerakó, vagy migránstábor sem. Vannak olyan előírások – Helyi Építési Szabályzat, Településképi Szabályozás – aminek meg kell felelni.”

A KÉVE képviselői szóbeszédekre hivatkozva azt mondták, hogy itt apartmanházak épülhetnek. Szerintük így megszűnik a szabad átjárás és károsul a város, valamint az idelátogatók is. Keszthely Város Önkormányzata arról tájékoztatta televíziónkat, hogy vendéglátó egységet létesítenek a területen, ahol legalább 26 fa megmarad.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Horváth Balázst indítja a szervezet a 7-es választókerületben a júniusi helyhatósági választáson.
| 2024. feb. 2. péntek 17:46 | Keszthely
Sajtótájékoztatón számoltak be a jövővel kapcsolatban.
| 2023. nov. 27. hétfő 12:49 | Keszthely
A KÉVE irodában tartott fórumot a Mindenki Magyarországa Néppárt alapítója.
| 2023. júl. 17. hétfő 10:00 | Keszthely
A KÉVE dr. Tóth Gergelyt támogatja a jövő évi önkormányzati választásokon.
| 2021. jún. 28. hétfő 14:10 | Keszthely
Meggátolná-e a KÉVE javaslata a Balaton-parti fejlesztéseket? - Az álláspontok különböznek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.