Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Változtatási tilalom a Balatonnál - két szemszögből
2021. jún. 28. hétfő | Keszthely
Változtatási tilalom a Balatonnál - két szemszögből
A KÉVE szerint nem gátolná a Balaton-parti fejlesztéseket az általuk javasolt változtatási tilalom, a polgármester szerint azonban ez nem így van. Nagy Bálint arról tájékoztatta televíziónkat, hogy az összes közösségi, a város jövőjét évtizedekre meghatározó Balaton-parti fejlesztést ellehetetlenítették volna. Közel 8 hónap után ülésezhetett újra múlt csütörtökön a keszthelyi képviselő-testület. Erre a tanácskozásra nyújtotta be a Balaton-partra vonatkozó változtatási tilalomról szóló rendelettervezetét a KÉVE.

A június 24-i soros ülésre rendeletalkotási kezdeményezést nyújtott be a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület. Az ellenzéki képviselők változtatási tilalmat akartak elrendelni a teljes keszthelyi Balaton-partra. Szándékukat azzal magyarázták, hogy ezzel akadályoznák meg, hogy lakópark épüljön a Zala kemping területére. A változtatási tilalmat a Balaton - part újratervezésének idejére akarták elrendelni. A csütörtöki ülésen Nagy Bálint polgármester azt mondta, ha a KÉVE javaslatára ezt bevezetik, akkor az összes jelenlegi és jövőbeni Balaton-parti beruházás ellehetetlenedik. A KÉVE képviselői ezt nem így látják. Molnár Tibor szerint a polgármester szándékosan félreértelmezte javaslatukat: „Tartalmi álláspontunk az, hogy ezt az előterjesztést, ezt a rendelettervezetet a polgármester úr teljes mértékben félreértelmezte, hogy ez mennyire volt szándékos, nem tudhatom. Bár az a kampány, amit ő erre felépített, az arra enged következtetni, hogy ez a félreértelmezés szándékos volt. Idéznem kell egy törvényből, ami mindjárt más megvilágításba helyezi ezt a problémát.”

Molnár Tibor az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényre hivatkozik. Álláspontjuk szerint ennek értelmében a változtatási tilalom nem terjed ki a polgármester által említett fejlesztésekre. A testület végül úgy határozott, hogy nem fogadják el a kezdeményezést. A KÉVE képviselői tartózkodtak a szavazáson. Molnár Tibor hozzátette: Nagy Bálint arroganciájában a korai Rogán Antalt, hatalom- és szereplési vágyában pedig Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt idézi.  

Nagy Bálint polgármester határozottan cáfolja a KÉVE képviselőinek állítását, ugyanis szerinte az összes közösségi fejlesztést meggátolta volna az ellenzék előterjesztése. Szomorúnak tartja, hogy többszöri kérése ellenére sem vonták vissza kérelmüket az ellenzéki képviselők.

„Azt lehetett látni, hogy valami zavar keletkezett ott a kévés gépezetben, mert a végén viszont egy bátor tartózkodással nem szavazták meg a saját javaslatukat sem, bár visszavonásra sajnos nem került sor. Köszönhetően a képviselőtestületi többségünknek, meg tudtuk szavazni és így arról tudom megnyugtatni az összes érdeklődőt, hogy ezeket a fejlesztéseket folytatjuk, egyrészt az előkészítést. Ha rajtunk múlik, ezeket meg is fogjuk valósítani” - nyilatkozta Keszthely polgármestere. 

Hozzátette, a cél egy olyan Balaton-part melyen sok a zöldterület, megnyíljanak eddig lezárt vízparti területek, valamint sport- és szabadidős fejlesztéseket valósítsanak meg, például európai jelentőségű kerékpáros központot fognak építeni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Csak egy magyarázat fogadható el, aminek eredményeként Keszthelyen a jövőben is működni fog a szülészet - szögezi le az országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2023. jún. 9. péntek 17:02 | Keszthely
A térség országgyűlési képviselője sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.
| 2022. máj. 19. csütörtök 17:17 | Budapest
A beruházások felelőse lesz a térség országgyűlési képviselője.
| 2022. ápr. 21. csütörtök 18:35 | Keszthely
A fejlesztések folytatása és az együttműködések erősítése is a tervei közt szerepel.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.