Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A piaccal egykorú gyerekekkel ünnepelték a jubileumot
2021. máj. 25. kedd | Gyenesdiás
A piaccal egykorú gyerekekkel ünnepelték a jubileumot
Tíz éves az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac. A jubileum alkalmából ajándékkal várták a piaccal egyidős gyermekeket a pünkösdi hétvégén. A 2011 májusában megnyílt piac számos fejlesztésen és bővülésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Minden évben tematikus- és családbarát programokkal várják a vendégeket. Az üzemeltetés is változott, az itt működő vállalkozók tartják fenn a területet és gondoskodnak a kisebb programokról.

Kenesei Gergő 2011. május 7-én született. Rá nem egész két hétre nyitott meg a termelői piac Gyenesdiáson. Születésnapja és a piac jubileuma alkalmából ajándékkupont vehetett át. Gergő és családja szívesen jár az árusítóhelyre.

„Tulajdonképpen a kezdetektől járunk ide a gyenesdiási piacra. Nagyon örültünk, hogy megnyitott, egy olyan közösségi tér, ahol ismerősökkel bármikor találkozik az ember, úgyhogy szívesen jártunk. Az első években olyan szempontból is érintettek voltunk, hogy a Gergő nagymamája itt árult finom házi rétest" - nyilatkozta Gergő édesanyaj, Kenesei-Bezzeg Katalin. 

A 10 éves jubileum alkalmából ajándékkal várta a vele egyidőseket az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac. A 2011 tavaszán született gyerekek a pünkösdi hosszúhétvégén ajándékkupont kaptak, amit tetszőlegesen, a területen található faházak egyikében válthattak be. A gyenesdiási termelői piac az akkor formálódó Kárpáti korzónál létesült. A település célja az volt, hogy a közösségeket levigye a vasúti sínektől délre és a hal vezérvonalára fűzze fel a piacteret. Számos visszatérő vásárló fordul meg itt. 

„Tíz év óta már biztos, hogy járunk ide. Hévízen van lakásunk és amikor hétvégén ide lejövünk, akkor át szoktunk ide jönni. Nagyon finom a halászlé, a sült hal, meg minden, amit itt kínálnak. Már vettünk réteseket, zöldségeket, gyümölcsöket - nagyon finom amikor van – most is vettem lekvárt” - nyilatkozta Tusán László. 

A piac és a szomszédos Kárpáti korzó az elmúlt tíz évben számos fejlesztésen esett át. Színpad létesült, bővült a rendezvénysátor és számos program talált otthonra ezen a területen. Az első öt év gyerekbetegségei után a tizedik esztendő már zökkenőmentesnek tűnik – mondta a nagyközség polgármestere. Gál Lajos hangsúlyozta, az elkövetkező évek még inkább gördülékenyebben zajlanak, hiszen változott a piac üzemeltetése: „Nagyon lényeges volt, hogy a vállalkozókat egy kicsit bevonjuk abba, hogy a működtetés kapcsán nekik is van felelősségük. Nem csak az önkormányzatnak kell fenntartani. Így mind a vizesblokk használat, mind a közterület rendezésnek, a hulladékszállításnak az ügye nagyon érdekes volt, ahogy alakult a kezdetektől és ebben természetesen partnerekké váltak, hiszen a hangulatzenétől kezdve a rendezvények támogatásáig most már megfordult a dolog, ők szeretnék, ők adnak bele pénzt és ők működtetik úgy, hogy külön leszerződnek vállalkozókkal. Ennek nagyon örülünk, hiszen összességében a település önkormányzatának csak a nagy rendezvényeket kell itt bonyolítania, amit mi vállalunk természetesen.”

Az Első Balatoni Hal- és Termelői Piac jelenleg hétvégente van nyitva,  június 14-től viszont már hétköznap is minden vállalkozó nyitott kapukkal várja az érdeklődőket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Bőséges a választék a standoknál, a külföldiek és a magyarok is keresik a hazai terményeket.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.