Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 16 intézmény kapott támogatást
2023. dec. 13. szerda | Keszthely
16 intézmény kapott támogatást
3,5 millió forintot különített el az Emberi Erőforrások Bizottsága a keszthelyi intézmények támogatására. Az év végén már hagyomány, hogy saját keretből ajándékkal vagy pénzbeli hozzájárulással kedveskednek azoknak, akik az idősgondozásban, a fiatalok nevelésében vagy a kultúra területén tevékenykednek.

Keszthely iskolaváros, a bölcsődétől az egyetem végéig számos intézményben tanulhatnak a diákok. Azonban nemcsak az oktatás, a nevelés is fontos szerepet játszik a mindennapokban. Az ünnepek megtartása, a közösségépítés mind kiemelkedő elemei a fiatalok életének. Ehhez járul hozzá az Emberi Erőforrások Bizottsága a támogatással.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy az óvodára és a bölcsődére ekkora hangsúlyt fektet az önkormányzat. Az Emberi Erőforrások Bizottsága folyamatosan a támogatásával segít bennünket. Az óvodába közel 530 kisgyerek jár a bölcsődével együtt. Úgy gondolom, hogy az ő karácsonyuk szebbé tételére, és a gyerekek csoportjátékainak a fejlesztésére fordítjuk ezt az összeget.” - mondta Németh Ildikó, a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője.

A támogatási keretösszeg minden évben változik, a bizottság azonban a nehezebb időszakokban is segítette az intézményeket. Az idei évben 20 határozatot hoztak a támogatásokkal kapcsolatban, ezek egy jó része különböző kiadványok megjelentetését segítette. Az óvoda és az általános iskolák minden évben kiemelt helyen szerepelnek, az idei év végén azonban a középiskoláknak is jutott az adományból.

„Számunkra ez elsősorban egy nagyon fontos figyelmesség. Egy kimondottan pozitív jelzés abba az irányba, hogy Keszthely, mint iskolaváros, törődik az iskoláival, és ezt a törődést nagyon szívesen fogom továbbadni a mai délután után a kollégáimnak és a tanulók felé. Ebből gyakorlatilag az osztálykarácsonyokat fogjuk megtámogatni, és így gyakorlatilag Keszthely város részéről ez a figyelmesség el fog jutni minden tanulóhoz. nagyon szépen köszönjük.” - tette hozzá Varga Sz. Gábor, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

Az intézmények képviselőit a Polgármesteri Hivatalban köszöntötték. Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke arról beszélt, egy olyan összejövetel megszervezése volt a cél, ahol a köszönet mellett lehetőség nyílik az évértékelésre is. A bizottsági elnök hozzátette, a városban nagyon sokféle intézmény van, amelyeknek különböző a fenntartójuk, de mindannyian egy közös célért dolgoznak.

„Az ő szerepvállalásuk azért fontos, és azért gondoljuk, hogy egyben lássuk ezt, hiszen mi mindannyian Keszthely városért és Keszthely város lakosságáért tevékenykedünk az év során, és ők jelenítik, testesítik ezt meg. Az idei évben a bizottságunk úgy gazdálkodott, hogy ennek a 16 intézménynek 3,5 millió forint összegben tudott karácsonyi ajándékokat vásárolni, és hozzájárulni az ünnepségek megtartásához. Fontosnak érezzük, hogy mindannyian érezzék azt, hogy összetartozunk és közösen gondolkozunk.” - tájékoztatott Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett program végén állófogadásra várták az intézményvezetőket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Keretmegállapodást írtak alá a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 28. szerda 19:15 | Keszthely
A szervezet idén nagyobb flottával és erőkkel folytatja a meder megtisztítását.
| 2024. feb. 13. kedd 19:15 | Keszthely
Keszthelyre is érkezett az adományból.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:03
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
A szomszéd vár
19:27
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.