Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Újra mesterverseny volt a diási homokon
2021. júl. 7. szerda | Gyenesdiás
Újra mesterverseny volt a diási homokon
Gyenesdiás adhatott otthont az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulójának. A felnőttek mesterversenye mellett az utánpótlás korosztályoknak is rendeztek viadalokat a hétvégén. A szövetség és a röplabdázók is szívesen tértek vissza a Diási Játékstrand homokjára.

Kemény játékkal, méltó ellenfele volt a címvédő párosnak a Fazekas Balázs és Hubicska Patrik duó a férfi döntőben. A selejtezőből, meglepetésként feljutó páros kiélezett küzdelmet folytatott az OB első fordulójában is diadalmaskodó Hajós Artúr-Stréli Bence kettőssel.

Az első szettben, 20-20-as állásnál Hubicskának egy vetődés során elég komolyan sérült meg a combfeszítő izma, aki nem is tudta folytatni a találkozót. Így Hajós és Stréli a tatai fordulót követően Gyenesdiáson is aranyérmet szerzett.

„Úgy érzem, hogy egy-két nagyon jó szett benne lett volna még ebbe a meccsbe, amit mi is nagyon élveztünk volna, az ellenfél is és valószínű a közönség és a tévénézők is. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy így lett vége, ez a legrosszabb, ami történhetett” - nyilatkozta Hajós Artúr. 

A hölgyek fináléjában a rutinos Szombathelyi Szandra és Villám Lilla párosának két ifjú tehetséggel, Vasvári Zsófiával és Vecsey Fannival kellett megküzdenie. Az U20-as Európa-bajnokságra készülő fiatalok végül szetthátrányból fordítva nyertek. A lányok számára élvezetes volt a versenyhétvége.

Vecsey Fanni: „Úgy éreztem, hogy nagyon jól volt megrendezve és köszönjük is a lehetőséget, hogy tudtunk játszani. Én nagyon élveztem az itteni játékot, hiszen tudtunk két meccs között még egy jegeskávét is inni, vagy fürödni is egyet, hogy lehűtsük magunkat. Én nagyon élveztem az egész hétvégét.” 

A szövetség örömmel tapasztalja, hogy a teremröplabdában komoly játékerőt képviselő sportolók közül egyre többen kapnak kedvet a nyári strandversenyekhez. Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság négyfordulós. Tata után a második versenyhétvégének adhatott otthont Gyenesdiás. A mesterverseny mellett ’A és ’B kategóriás, illetve az utánpótlás korosztályoknak is rendeztek viadalokat a hétvégén.  

„Nagyon jó klímájú pályák vannak, nagyon szeretjük ezt a strandot, szeretünk ide visszajárni. Nagyon örültem, amikor bekerült a versenynaptárba ez a helyszín” - mondta  férfiak szövetségi kapitánya, Buday Balázs. 

A magyar bajnokság harmadik fordulója Csepelen lesz, a döntőt Lupán rendezik augusztus 13. és 16. között. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2023. jún. 30. péntek 16:36 | Keszthely
Gyenesdiáson mérték össze tudásukat a rendőrök strandröplabda sportágban. 17 megye képviseltette magát.
| 2021. júl. 27. kedd 17:58 | Gyenesdiás
A megmérettetésen ranglistapontokat gyűjthettek a magyar bajnokság döntőjéhez.
| 2015. jún. 23. kedd 14:51 | Keszthely
36 páros részvételével Keszthelyen volt az első állomása a strandröplabda országos bajnokságnak.
| 2014. júl. 28. hétfő 16:43 | Gyenesdiás
Három utánpótlás korosztály fiú és lány csapatai versengtek az országos bajnoki címért Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.