Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / "A" kategóriás strandröplabdázók versenyeztek Gyenesdiáson
2021. júl. 27. kedd | Gyenesdiás
"A" kategóriás strandröplabdázók versenyeztek Gyenesdiáson
A strandröplabdáról szólt az elmúlt hétvége is a Diási Játékstrandon. Ismét Gyenesdiáson gyűjthették a pontokat a sportolók az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Döntője előtt. A Gyenesdiás Openen lehetőségük nyílt arra, hogy kvalifikálják magukat a legjobb 16 közé. A kiemelt „A” kategóriás felnőtt női mezőnyben budapestiek, míg a férfiaknál gyenesdiási kötődésű versenyző nyert.

A strandröplabdában „A” kategóriásnak azok számítanak, akik korosztályosan a legjobbak között vannak számon tartva. A versenyre azok nevezhettek, akik egyesületi igazolással, versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkeztek. Itt ugyanis ranglistapontokat szerezhettek a sportolók, melyekkel az országos döntőbe való bejutásuk esélyét növelhették. A Diási Játékstrandon már többször zajlott ehhez hasonló verseny, most is sikeresen pályáztak a rendezői jogért.

„A Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesülettel közösen pályáztunk a megrendezésére a Magyar Röplabda Szövetség által kiírt pályázaton. És végül 24 felnőtt női páros, 17 felnőtt „A” kategóriás páros érkezett a versenyre, ami igazából a Magyar Strandröplabdázásnak az elitjét jelenti úgymond. Ezenkívül pedig megrendezésre került U14-es korosztály és U18-as korosztályban is egy négycsillagos pontszerző verseny, ahova pedig 14-14 páros nevezése érkezett be.” - mondta el Ladányi Bence.

A zárónapon a bronzmérkőzésnek gyorsan vége lett sérülés miatt. A döntő azonban sokáig elhúzódott. A hölgyeknek két győzelemre volt szükségük. A második szett után döntetlenre álltak a csapatok, így szükségessé vált a harmadik forduló is. Ezt végül a Budapestről érkezett páros, Réthelyi Zsófia és Divényi Zita nyerte meg.

„Nagyon izgultunk igazából. Tudtuk, hogy ők egy nagyszerű páros igazából és játszottunk már velük. Akkor kikaptunk, úgyhogy most így nagyon készültünk fejben is, hogy odategyük magunkat. És igazából úgy jöttünk el erre a tornára, hogy szeretnénk megnyerni. Mert sose tűzünk ki így magunk elé semmi célt, de ezt most így szerettük volna megnyerni ezt az A kategóriát.”

A gyenesdiási pályát mind a szervezők, mind a sportolók nagyon szeretik. Az önkormányzat is örömmel veszi, hogy településüket választják.

„2016-ig folyamatosan rendeztek Gyenesdiáson strandröplabda tornákat és kupákat, amit gyakran a televízió is közvetített. Sajnos volt egy pár éves szünet, úgyhogy örülünk, hogy idén júliusban ismét rendezhettünk egy mesterek tornáját és most pedig egy „A” kategóriás kiemelt versenyen láthatjuk vendégül a strandröplabda mezőnyt. Gyenesdiás strandröplabda pályája nagyon jó minőségű, úgyhogy örülünk, hogy ismét bennünket választottak és reméljük így lesz ez a jövőben is.” - tette hozzá Góth Imre Árpád alpolgármester.

A férfiaknál gyenesdiási kötődésű játékos, Kiss Dániel és csapattársa, Bán Viktor nyertek. A magyar bajnokság döntőjét Lupán rendezik meg augusztus 13. és 16. között.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2023. jún. 30. péntek 16:36 | Keszthely
Gyenesdiáson mérték össze tudásukat a rendőrök strandröplabda sportágban. 17 megye képviseltette magát.
| 2021. júl. 7. szerda 19:29 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték meg a négyfordulós magyar bajnokság második megmérettetését.
| 2015. jún. 23. kedd 14:51 | Keszthely
36 páros részvételével Keszthelyen volt az első állomása a strandröplabda országos bajnokságnak.
| 2014. júl. 28. hétfő 16:43 | Gyenesdiás
Három utánpótlás korosztály fiú és lány csapatai versengtek az országos bajnoki címért Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.