Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Borsodi gyermekek a Balatonnál
2021. aug. 31. kedd | Keszthely
Borsodi gyermekek a Balatonnál
A Sütni jó! kampánnyal megismert Galamb Alex, aki példakép lehet sok fiatal számára, kilenc gyermekkel érkezett Hernádnémetiből a Balatonhoz. A vonyarcvashegyi Megyeri család, az önkormányzat, valamint a térség vállalkozóinak, lakosságának segítségével tölthettek el öt napot a magyar tengernél. A mélyszegénységben élő családok gyermekei számos programban vettek részt.

Tágra nyílt gyermeki szemek a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában. Teremről teremre járt az a kilenc Hernádnémetiből érkezett gyermek, akik még talán a településük határát sem hagyták el soha. A Balatonról pedig csak hallottak. Megnézték a vadászathoz kapcsolódó gyűjteményt. A kitömött állatokat. A természet közelsége, az állatvilág, a környezet nagy hatással volt a gyerekekre. A hat éves Vanessza iskolába készülődik. Nagy élményt kapott a nyári szünet utolsó napjaiban.

"Nekem minden tetszik. Minden szép, különleges. - Voltál már múzeumban?- Még nem!- Hogy érzed magad ezen a balatoni kiránduláson?- Jól! Egész jól! Nagyon jó a víz, csak nem mehettünk bele. Hajókázni azért hajókázhattunk. Nagyon jó."- mondta a kis Galamb Vanessza.

A gyerekek Galamb Alex Sütni jó! Alapítványához tartoznak. Egész évben a számukra példát mutató roma származású fiatallal tanulnak, dolgoznak.  Alex vallja, aki álmodni mer és tenni akar az célba is ér. Erre ösztönzi a szegény sorsú gyerekeket is. A balatoni kirándulás lehetősége mindenkit meglepett.  

"Voltunk a Szépkilátónál, megláthatták- az a gyerek, a borsodi gyerek aki nem is látta még Miskolcot sem. Nem ült vonaton. S látta az egész Balaton, a magyar tenger egész panorámáját. Illetve, nekem onnan jött a segítőszándékom, hogy gyermekvédelemben voltam. Voltak élő példák. A pedagógusok, civil szervezet - akik – jobb adni, mint kani- szokták mondani. S az alapítványunk olyan jól működik, a segítőkészségünk, hogy amit adnak az emberek be. Anyagi vagy lelki forrást vagy bármit, azt ki is tudjuk adni. Ez egy olyan nagy kirándulása a gyermekeknek, hogy aki teljesítette az évét,20/21-es tanévét, ezzel meg szerettük volna jutalmazni. Úgyhogy köszönjük szépen a keszthelyi civil embereknek."- mondta el Galamb Alex.

A vonyarcvashegyi Megyeri család évek óta gyermekek megsegítésén dolgozik. Mindent megmozgatnak azért, hogy örömet szerezhessenek nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek. "Édesanyaként gyakorlatilag a gyerekekért élek – mondhatom így-. A sajátjaimért és a több százért, aki már az évek alatt összegyűlt. Akik várnak és számítanak rám. Minden élménybeszámolóval, egy örömmel, egy bánattal. Úgyhogy ez nekem nagyon sokat ad. Talán még többet is mint a gyerekeknek." -nyilatkozott Megyeriné Borovits Zsuzsanna.

A borsodi gyermekek és kísérőik a keszthelyi kiránduláson megnézték  Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút-kiállítását is.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A hétvégéken és ünnepnapokon a Keszthelyi Kórházban látják el a beteg gyermekeket.
| 2023. már. 31. péntek 15:09 | Gyenesdiás
Óvodások fakadtak dalra Gyenesdiáson.
| 2022. szep. 15. csütörtök 19:04 | Keszthely
A megfelelő életkorban beadott védőoltás egy életre védelmet nyújthat.
| 2018. máj. 18. péntek 11:31 | Vonyarcvashegy
Alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelte a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda.
| 2016. ápr. 2. szombat 08:32 | Alsópáhok
A Kolping Hotel 20 éves jubileuma alkalmából adtak ki mesekönyvet a szálloda kabalaállatáról.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.