Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Óvodások daloltak
2023. már. 31. péntek | Gyenesdiás
Óvodások daloltak
Óvodások fakadtak dalra Gyenesdiáson. A Pacsirta Gyermekdal Fesztivált tizenkettedik alkalommal rendezte meg a helyi óvoda. Zala vármegye több településéről érkeztek a gyerekek, több, mint hatvan apróság szerepelt a programon.

Tizenhárom intézményből érkeztek az óvodások. Volt, aki egyénileg mutatta meg tudását, mások duóban, vagy kiscsoportban léptek fel. Többnyire népszerű gyermekdalokat és népdalokat adtak elő.

„Szeretek énekelni nagyon. Mert akkor anyának el tudom énekelni a szép dalokat és meg tud dicsérni.”- mondta Hegyi Kristóf, a Zöldike Óvoda óvodása.

A rendezvényt a Gyenesdiási Óvoda szervezi. Az intézmény pedagógusai a zenei nevelés fontosságát szem előtt tartva készültek a rendezvényre. A program nem új keletű, régi hagyománya van. 

Világos Csabáné, a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda igazgatója: „Mivel már tizenkét éves hagyománya van ennek a rendezvénynek, különleges forgatókönyvet használunk erre az alkalomra. Van egy főszervező és ő delegálja a feladatokat a további kolleganőknek. Úgyhogy itt az, hogy ki hozza a virágot, vagy, hogy ki mit csinál, ki csinálja a hátteret, a díszítéstől elkezdve a szervezőmunkáig ki fogadja a vendégeket, mindenkinek külön feladata van."

A Pacsirta Gyermekdal Fesztivál nem verseny. Bár zsűri értékeli a produkciókat, a rendezvény arra törekszik, hogy bemutatkozhassanak azok a gyermekek, akik bátran ki mernek állni a közönség elé. A program ezáltal nem csak a muzikalitásukra van hatással, de az önbizalmukat is növeli.

A későbbiek folyamán azt a zenei anyagot, ami az ő gyermekkori sajátosságukra van szabva- ilyenek a gyermekjátékdalok – ha ez beépül a kis érzelmi világukba, akkor a társadalomban kiváló emberekké válnak és megértőek lesznek és szeretőek lesznek, és minden olyan dologgal fogékonyabbá válnak, mert a zene egy hihetetlen nagy erő és energia.”- mondta Ifj. Horváth Károly, a zsűri elnöke, népzenész, népzenegyűjtő.

A szakemberek hangsúlyozzák, a gyermekek egészséges érzelmi fejlődésében nagy szerepet játszik a muzikalitás. A zene által keltett hatások későbbi életük több területét is befolyásolják.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Tizenharmadik alkalommal énekeltek a is óvodások a Pacsirta Dalfesztiválon.
| 2022. ápr. 8. péntek 17:56 | Gyenesdiás
11. alkalommal szervezték meg a Pacsirta Gyermekdal Fesztivált Gyenesdiáson.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A hétvégéken és ünnepnapokon a Keszthelyi Kórházban látják el a beteg gyermekeket.
| 2022. szep. 15. csütörtök 19:04 | Keszthely
A megfelelő életkorban beadott védőoltás egy életre védelmet nyújthat.
| 2021. aug. 31. kedd 19:08 | Keszthely
Kilenc borsodi gyermek nyaralhatott a Balatonnál.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.