Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 50 éves a vonyarcvashegyi óvoda
2018. máj. 18. péntek | Vonyarcvashegy
50 éves a vonyarcvashegyi óvoda
Szombaton ünnepelte alapításának ötvenedik évfordulóját a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda. 1968-ban harminc gyermek kezdett járni az intézménybe, mára ez a szám hetvenkettőre nőtt. Balatongyörökkel tagóvodaként működnek. A családias, barátságos oviba szívesen hozzák a szülők a gyermekeket.

Ami minden bizonnyal semmit nem változott az elmúlt ötven esztendőben: az a vidám gyermekzsivaly. A játékba belefeledkezve talán nem is sejtik az óvodások, milyen nagy múltú intézmény falai között töltik mindennapjaikat. A szülők azért is hozzák szívesen a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvodába a gyermekeiket, mert az önkormányzat nyitott az észrevételek, vélemények befogadására. Az elmúlt évek fejlesztései ezek tükrében valósultak meg.

"Az elmúlt években több fejlesztésen is átment az óvodánk. Mind az árnyékoló, mind a hőszigetelés, mind a fűtéskorszerűsítés, mind pedig az étterem bővítése. Most is egy pályázatot szeretnék beadni az étkezés szempontjából, hogy még korszerűbb legyen és még nagyobb lehetőség és biztonságban érezzék a gyerekek magukat úgy az étkezésnél, úgy pedig természetesen a mindennapi életben." - emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

Több névváltozás is volt az intézmény életének öt évtizedében. A Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda nevet 2013-tól székhelyintézményként viselik és egy tagóvodájuk is van Balatongyörökön. Mivel a gyermekkor jelentős része az óvodában, iskolában telik el, fontosnak tartják, hogy a körülmények minél családiasabbak, korszerűbbek legyenek. Az ebédlőben az évforduló alkalmából például egy faragott emlékfát is készítettek, ami a falat díszíti. Egy kis könyvecskét is kiadtak az elmúlt ötven évről: ebben számos érdekes adat, visszaemlékezés található.

"Megfogant a gondolat, hogy erre az alkalomra egy könyvet szeretnénk elkészíteni, amely mostanra a kezünkbe került az évfordulóra. Ebben összefoglaljuk röviden óvodák történetét, színesíti egypár visszaemlékezés, illetve összegyűjtöttük a dokumentumok alapján az itt dolgozók névsorát és az itt felnövekvő gyerekeknek a névsorát. Ezzel ajándékoztuk meg ezen a szép ünnepen a volt dolgozókat." - nyilatkozta Tüttőné Kovács Ibolya, a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda vezetője.

Szerencsére több korabeli fotó is fennmaradt az óvoda múltjából. Ezekből és az elmúlt évtizedekben használt játékokból, valamint az ovi életéről szóló újságcikkekből egy kis kiállítást is berendeztek. Az intézmény 1968. március elsején tárta ki a kapuit a gyerekek előtt. Az iskola adott otthont a harminc fős csoportnak. Egy dajka és két szakácsnő segítségével Körmendi Mária kezdte meg a munkát. Ő volt az, aki a leghosszabb ideig, harminckét esztendeig dolgozott a vonyarcvashegyi óvodában. A jelenlegi épületben 1973 óta várják az óvodásokat. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
A hagyományokhoz híven ezúttal is megemlékezést szerveztek a tragédia helyszínén.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:56 | Keszthely
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
| 2023. ápr. 7. péntek 15:40 | Hévíz
Egy helyi utazási iroda Egyiptomba, Izraelbe és Thaiföldre is szervez utazásokat.
| 2023. feb. 27. hétfő 17:25 | Keszthely
Zala megyében elsőként, az országban ötödikként kezdte meg műsorszórását a Keszthelyi Televízió.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.