Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkészült a kertvárosi csapadékvíz-elvezetési beruházás
2023. dec. 21. csütörtök | Keszthely
Elkészült a kertvárosi csapadékvíz-elvezetési beruházás
Befejeződött a kertvárosban a belterületi csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos fejlesztés. A projekt két ütemben 290 millió forint európai uniós vissza nem térítendő forrásból valósulhatott meg a Területfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházást csütörtökön adták át.

Nyár végén kezdődtek a munkálatok. Az I. ütemben a Hévízi úti benzinkút melletti árok mederelemeit készítették el, valamint a Gyöngyös folyás meder egy részét burkolták le. A Hévízi út alatt átfúrták a szakaszt, itt a csőátsajtolási munka valósult meg, ahova egy 600-as átmérőjű csövet vezettek be. A II. ütemben a Mély út alsó szakaszán 82 m hosszban nyílt csapadékvíz elvezető árok épült. Az úttesten lefolyó vizek hálózatba vezetése érdekében, összesen 4 db, rácsos víznyelő akna épült. A beruházás időben elkészült, melyet csütörtökön adtak át. AZ elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult a városrészben.

„Volt ilyen közlekedési kérdés, volt játszótér fejlesztéssel kapcsolatos kérdés. Ezeknek egy része már meg tudott valósulni. És volt egy nagyon fontos másik kérése az itt lakó embereknek, az pedig a csapadékvíz-elvezetés problémájának a megoldása. És azt gondolom, hogy ebből a mostani fejlesztésből, ugye ez egy TOP-os fejlesztés, összességében 290 millió forintból tudott két ütemben megvalósulni. Azt gondolom és azt remélem,, hogy majd az idő is ezt fogja igazolni, hogy ez a mostani fejlesztés valóban egy olyan megoldást tud adni az embereknek a csapadékvíz-elvezetés korábbi problémáira, amivel a korábbi problémáik nyilván megszűnnek.” - fogalmazott Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

A projekthez hozzátartozott, hogy a Mély út felső, nagyon szűk szakaszán vápás vízelvezetőt építettek. Ezt mintegy 440 m hosszban valósíthatták meg.

„Egy több 10 éves problémát kellett, hogy megoldjunk itt ezen a szakaszon. Nyilván van még rajta módosítani való, vagy módosítható rész. És nyilván azon is vagyunk, hogy ez meglegyen, illetve a most már elkészült projektet is szeretnénk tovább fejleszteni majd. De bízunk benne, hogy az elkövetkezendő évekre megoldja az eddigi problémákat.” - mondta el Bánhegyi Renáta önkormányzati képviselő.

Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, egyre több helyen okoz problémát a csapadékvíz-elvezetés a szélsőségesebb időjárás miatt. A város első embere kiemelte, régebben elkezdődött a tervezés, de ebben az uniós ciklusban vált lehetővé a megvalósítás.

„Arra is lehetőség nyílt, hogy egy második ütemre is forrást tudott elnyerni az önkormányzat. Ez még évekkel ezelőtt volt, így a két ütemet összevonva lehetett értelmesen megvalósítani. Mert az első ütem, csak ezt az átereszt biztosította volna itt az út alatt. Ugye ezzel még semmire nem megyünk, ha nincs meg fölötte, ami összegyűjti a vizeket. Így a kettő együtt most megvalósult, hogy főleg majd a nagy esőknél lehet majd látni, hogy nem mossa el itt az utat a víz.”

A projekt átfogó célja a környezetbiztonság növelése, a helyi vízkárral veszélyeztetett területek csökkentése és a városrészben élő lakosság életminőségének javítása volt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. szep. 4. hétfő 16:53 | Keszthely
A munkálatok várhatóan szeptember végéig – október elejéig tartanak, ezután lesz a műszaki átadó.
| 2023. feb. 28. kedd 15:20 | Keszthely
170 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült a város.
| 2021. okt. 15. péntek 18:22 | Keszthely
A Zámori városrészben és a belvárosban is fejleszti a csapadékvíz-elvezetési rendszert az önkormányzat.
| 2020. aug. 26. szerda 16:39 | Keszthely
122 millió forintból fejlesztették a közlekedési infrastruktúráját a keszthelyi ipari parknak.
| 2019. okt. 7. hétfő 12:26 | Keszthely
Közlekedési és csapadékvíz-elvezetési pályázatokról számoltak be országgyűlési képviselői irodában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.