Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fejlesztik a csapadékvíz-elvezetési rendszert Keszthelyen
2021. okt. 15. péntek | Keszthely
Fejlesztik a csapadékvíz-elvezetési rendszert Keszthelyen
A Zámori városrészben és a belvárosban is fejleszti a csapadékvíz-elvezetési rendszert az önkormányzat. A város két TOP pályázaton, összesen 494 millió forint támogatás nyert tervezésre és kivitekezésre. Az önerőt nem igénylő beruházások keretében átereszeket, vasbeton műtárgyakat is építenek a Zámorban, a belvárosban pedig négy utcában lesz vízelvezető rendszer. A projektről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Keszthely polgármestere és a térség országgyűlési képviselője.

Keszthely legmélyebben fekvő területe a Zámor. A klímaváltozás következtében jellemzővé vált, hogy rövid idő alatt extrém mennyiségű csapadék hullik le. Ilyenkor utakat, járdákat és ingatlanokat is elönt a víz ebben a városrészben. A 10 éve épült záportározó sem látja el kellően a feladatát.  Az elmúlt években számos szakemberrel egyeztetett a városvezetés, hogyan lehetne megoldani a csapadékvíz-elvezetési problémákat.

Nagy Bálint polgármester: „Alapvetően itt a különböző vízelvezetési technikákat kell normálisan, megfelelő módon kialakítani, hiszen láttuk azt, hogy nem csak a záportározóba való bekerülése a víznek, hanem az onnan, megfelelő módon a Balatonba történő csapadékvíz bekerülését is nagyon alaposan át kell gondolni. Hiszen amellett, hogy a zámori városrésznek és a belvárosnak ezt a problémáját meg szeretnénk oldani, a környezet és természetvédelemre is kiemelt hangsúlyt szeretnénk fektetni azáltal, hogy például a Balaton vízminőségét még jobban tudjuk óvni.”

A zámori csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására - azaz a tervezésre és kivitelezésre - 420 millió forint támogatást nyert a város. Az előzetes tervek szerint új átereszeket, vasbeton műtárgyakat építenek, kotrási munkákat végeznek és javítják a mederburkolatokat is. 

A Zámor mellett a belvárosban is csapadékvíz-elvezető rendszert létesítenek, erre 74 millió forintot nyert az önkormányzat. Jelenleg nincs ez kiépítve, ezért is hangsúlyozta ennek fontosságát a terület bejárásán Nagy Bálint polgármester, Manninger Jenő országgyűlési képviselő és a körzet önkormányzati képviselője, Vozár Péterné. A Nádor, Bakacs, Pethő és Iskola utcákban úgy kívánják a hálózatot kiépíteni, hogy a járdákat, parkolóhelyeket optimálisan alakítsák ki és védjék az ingatlanok lábazatát is. Manninger Jenő elmondta, ebben a ciklusban közel egymilliárd forintot nyert a választókerület ilyen célokra: „A döntéshozók is fontosnak tartották, hogy erre a célra nagyobb keretet biztosítsanak, ennek egy jelentős részét nyerte el Keszthely. Ez azért fontos, mert Keszthely városára nagyon ráfér ez a fejlesztés – ismerjük a zámori problémákat is, meg a belvárosban is. Ez az uniós pénz lehetővé teszi, hogy ilyen célokra felhasználják. Nagyon fontos, hogy ennek lesz majd még folytatása.”

Mindkét projektnél jelenleg a kivitelezés előkészítésének a tervezés-beszerzése zajlik. Jövő év elején kezdődhet meg a tervezés, a munkálatokra szóló közbeszerzés tavaszra fejeződhet be. A városvezetés szándéka, hogy a jövő évben el is készüljön mindkét városrészben a csapadékvíz-elvezető rendszer.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 21. csütörtök 13:15 | Keszthely
A projekt két ütemben 290 millió forint európai uniós vissza nem térítendő forrásból valósulhatott meg.
| 2023. szep. 4. hétfő 16:53 | Keszthely
A munkálatok várhatóan szeptember végéig – október elejéig tartanak, ezután lesz a műszaki átadó.
| 2023. feb. 28. kedd 15:20 | Keszthely
170 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült a város.
| 2020. aug. 26. szerda 16:39 | Keszthely
122 millió forintból fejlesztették a közlekedési infrastruktúráját a keszthelyi ipari parknak.
| 2019. okt. 7. hétfő 12:26 | Keszthely
Közlekedési és csapadékvíz-elvezetési pályázatokról számoltak be országgyűlési képviselői irodában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.