Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Gazdaság / Megújult infrastruktúra a keszthelyi ipari parkban
2020. aug. 26. szerda | Keszthely
Megújult infrastruktúra a keszthelyi ipari parkban
122 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból fejlesztették a közlekedési infrastruktúráját a keszthelyi ipari parknak. 700 méteren fektettek le aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást is kiépítették. A beruházást ismertető mai tájékoztatón elhangzott, Keszthely számára a turizmus mellett az ipar támogatása is fontos. Az ipari park fejlesztésével jobb körülményeket tud nyújtani az önkormányzat az itteni vállalkozásoknak.

700 méter hosszúságban kaptak aszfaltburkolatot a korábbi zúzottkő-, vagy földutak. A forgalmi sávokat kiszélesítették, vagy kerekítették a csatlakozási pontoknál, segítve ezzel a nagyméretű járművek közlekedését. A 2012-ben ipari park címet elnyert területen a korábban hiányzó csapadékvíz elevezetést is kiépítették. A Jankó János és Gyöpi utak által határolt területek mellett a Rezi út 1-es szám előtti Csapás úti szakaszt is fejlesztették. A projektre 122,4 millió forintos uniós forrást nyert a város. A beruházást az önkormányzat a közvilágítás fejlesztésével, kiépítésével egészítette ki.

Jogos igény volt az ipari park infrastruktúrájának fejlesztésére – hangsúlyozta a beruházást ismertető tájékoztatón a polgármester. Nagy Bálint hangsúlyozta, Keszthely tekintetében is fontos a több lábon állás, ezért a turizmus mellett az ipart is támogatni kívánják. Hozzátette: a kis- és középvállalkozások jelentős adófizetői a városnak.

„Nagyon fontos, hogy a város is azokat az utakat, infrastruktúrákat folyamatosan megújítsa,a melyeknek ezeknek a vállalkozásoknak szüksége van. Azt gondolom, hogy ezzel a mai nap átadott út-, csatornahálózat- illetve közvilágítás fejlesztéses programmal – bízom benne, hogy a meglévő vállalkozásokat is nagyban tudjuk segíteni, illetve nagy mértékiben hozzájárulunk ahhoz, hogy a későbbiekben majd ideérkező, itt letelepülő vállalkozóknak is egy vonzó alternatívát tudjon Keszthely mutatni ilyen tekintetben” - nyilatkozta Nagy Bálint polgármester.    

Nem látványos, de annál fontosabb ez a beruházás – emelte ki a térség országgyűlési képviselője. Manninger Jenő rámutatott, az aszfaltozott utakkal a város előnyöket és jobb körülményeket tud nyújtani az ipari parkban működő vállalkozóknak.

„Ezzel járult hozzá a város, ezzel az uniós támogatással - amit annak idején a Területi Operatív Programba tudtunk beletenni – ahhoz hogy az ipari parkban is jobb szolgáltatásokkal, remélhetőleg minél jobban fejlődjön ez a terület” - fogalmazott Manninger Jenő országgyűlési képviselő. 

A tájékoztatón hangsúlyozták a szomszédos Csapás út fejlesztését is, hiszen innét közelíthető meg az ipari park. A Zsidi úti körforgalom és a Rezi út közti 850 méteres szakasz felújítása a nyáron készült el. A megye egyik legforgalmasabb útszakaszán naponta több mint 10 ezer jármű halad át – mondta el Magyar Közút Zala megyei igazgatója, Mórocz József. Manninger Jenő rámutatott, nem csak minőségében, hanem küllemében is javult az útszakasz. Hozzátette: lépésről lépésre haladhat Keszthely úthálózatának felújítása.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2021. feb. 15. hétfő 14:18 | Zalavár
A tavalyi év ugyan nem a tervek szerint alakult Zalaváron, de a lehetőségeket igyekeznek kihasználni.
| 2017. máj. 11. csütörtök 17:02 | Keszthely
A Városi strand, az ipari park és a sörház egy része is megújul a Területi Operatív Program támogatásából
| 2021. júl. 5. hétfő 19:07 | Vonyarcvashegy
Közel 100 milliós fejlesztés mellett indította strandját Vonyarcvashegy.
| 2020. szep. 7. hétfő 19:05 | Keszthely
Megújulva várja 2021-ben a vendégeket Keszthelyen a Városi Strand.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.