Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Strandfejlesztéseket adtak át
2021. júl. 5. hétfő | Vonyarcvashegy
Strandfejlesztéseket adtak át
Az elmúlt években közel 10 milliárd jutott a balatoni strandok fejlesztésére. Vonyarcvashegyen is két év alatt több mint 100 milliós fejlesztést hajtottak végre a strandon,melyből 70 millió Ft pályázati támogatás. A népszerű üdülőtelepülés, nemcsak rendezett környezetben, hanem új és megújult szolgáltatásokkal és elemekkel várja az 5,5 HA-os strandon a vendégeket. A beruházásokat Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese, Könnyid László adta át.

Nagy a tömeg jó időben a vonyarci strandok. Az elmúlt években is igazolódott, hogy nem csak a fürdőzők, hanem a sportkedvelők is szívesen látogatnak el az üdülőtelepülésre. Rendezett, szép környezetben töltik el a szabadidejüket. A nagyközség minden évben fejleszti a vonzó partszakaszt. Kihasználva a Magyar Turisztikai Ügynökség két strandfejlesztési, pályázati lehetőségeit az elmúlt két évben több, egymásra épülő beruházást végeztek el.

"S mind a kettőt a pályázatunkban meg is valósítottuk, tehát befejeztük határidőre. Ez mellé még hozzátettük a saját önerőnket, hogy egymásra épülő fejlesztéseinket, ami közép,hosszú és rövidtávú terveinket ki tudja szolgálni. Egymásra épülnek, pont azért, hogy egész évszakos, több generációs találkozási hely legyen a vonyarcvashegyi strand. Tehát nemcsak három hónapban gondolkodunk, ezért a fejlesztéseink is ebben irányultak."- mondta el Pali Róbert polgármester.

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese mondta el a strandi beruházások átadóján, hogy  2017 óta, négy ütemben, több mint  9 milliárd forintot fordított a kormány közel száz balatoni strand fejlesztésére. Ebben a fizetős és a szabadstrandok egyaránt részt tudtak venni.

"Elindult az a fokozatos, lépcsőzetes építkezés, hogy évről-évre mindig egy lépcsőt előre tudtak lépni a strandok. Az a bizonyos alapstruktúra, ami alatt mosdóblokkokat, vízbejutási feltételeket, zöldfelület rehabilitációt értünk. Baba-mama szobák kialakítását. Most már egész jól áll ez a közel 100 strand az északi és a déli parton. De még mindig van fejlesztenivaló, mindig van előrelépési lehetőség,az utcabútorokat lehet cserélni, árnyékolást lehet egy strandon kiépíteni, a mólót lehet egy kicsit fejleszteni,tehát még mindig van fejlesztési lehetőség és éppen ezért a Turisztikai Ügynökség elindítja az ötödik fejlesztési ütemet. Amelyik azt célozza, hogy a 2022-s turisztikai szezonra ismét nagyságrendileg tudjanak fejleszteni a települések a Balatonnál."- adott tájékoztatást Könnyid László.

A pályázati forrásból és az önkormányzat finanszírozásából elkészültek az élményelemek, a vízi ugróstégek. Újöltözők, pihenőpadok várják a strandolókat. Értékmegőrzőket és új hulladéktartókat helyeztek ki. A gyermekek védelmére napvitorlákat szereltek fel és szülői felügyelet szigeteket alakítottak ki. Órák kerültek a strandra és megújultak a higiéniai szolgáltatások is. A környezetszépítésre is jelentős összeget fordítottak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.