Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nagy volt az érdeklődés az almanapon
2021. okt. 12. kedd | Zalaszántó
Nagy volt az érdeklődés az almanapon
Nem csak válogathattak és kóstolhattak az ízletes almákból a Zalaszántói Almanapra érkezők szombaton, hanem az almatermesztés titkaiba is bepillantást nyerhettek szakember segítségével. Az egészséges gyümölcsre épülő rendezvényre ebben az évben partnerközösségek is érkeztek.

Sült az ízletes bundásalma a Zalaszántói Almanapon. A csemegét mindenki megkóstolhatta. Nagy hagyománya van Zalában is, hogy ősszel az egészséges gyümölcsből több kerül a konyhákba. A faluban évekkel ezelőtt indult el az almás program és mára a legnagyobb őszi rendezvénnyé vált Zalaszántón.

"Az  acélunk, hogy minél többen összejöjjenek. Kis baráti kapcsolatok alakulhassanak ki. Meg megismerjük azt, hogy egyáltalán az almatermesztés Zalaszántón mit is jelent a falunak, illetve az embereknek."-adott tájékoztatást Dézsi Attila polgármester.

Az almanapon kis óvodások kedveskedtek műsorral a résztvevőknek. Az almafajtákról, a termesztésről tartott előadást a helyi almatermelő vállalkozás vezetője. Ebben a faültetés fortélyától a növényvédelmen át a szüretelésig mindent elmondott a gazdáknak, hogy a gyümölcs termesztésénél ne hibázzanak és egészséges, bő termést szüretelhessenek. Gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálták a lehetőséget a kikapcsolódásra. A kicsiknek játékteret alakítottak ki, kreatív foglalkozásokban vehettek részt. A felnőttekkel együtt kóstolták a folyamatosan tálalt almás édességeket. Legtöbben a gyümölcsárusító helynél álltak sorba. Sokan vásároltak almát, körtét. "Edericsről jöttem. Minden évben itt szoktunk vásárolni almát. Az egész évi almánkat itt vesszük meg. "- mondta Bogdán Árpádné a rendezvényen.

Népszerű programnak az időjárás is kedvezett. A helyiek mellett túrázók is betértek egy-egy jó almás finomságra. Egy új baráti kapcsolat tagjai Gyömrőről busszal érkeztek az almanapra. A Zalaszántói Nyugdíjas Klub vendégei voltak.

"A nyár folyamán kerültünk kapcsolatba a zalaszántói közösséggel, illetve a polgármester urat kerestem meg. Egy kirándulás alkalmával szerettük volna megnézni a Sztúpát. Ennek alkalmával került át ez az 50 fős csoport erre a rendezvényre."- adott tájékoztatást a Gyömrői Szépkorúak Csoport vezetője, Bali Eszter.

Az alma, kompótként, léként, turmixban, süteményben vagy aszalva is becsempészhető a legkisebbek étrendjébe. A gyakran mesébe szőtt finomság megmozgatta a gyermekek fantáziáját is. 150 pályamunka érkezett az alma témában meghirdetett rajzpályázatra. Zalaszántón a háziasszonyok szívesen sütnek almás édességeket. Az idei almanapra is megmutatták, hogy a magyar konyhákba nagyon népszerű ez a gyümölcs. Az almás sütemények versenyére is szép számmal neveztek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 3. kedd 13:46 | Keszthely
Alma-körte fajtabemutató volt a Georgikonon.
| 2022. dec. 6. kedd 13:29 | Keszthely
A Culinaria Hungarica sorozat két kötetét, a Kakastaréjt és a Nagy Almáskönyvet Keszthelyen mutatták be.
| 2021. szep. 16. csütörtök 16:54 | Zalaszántó
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
| 2020. okt. 1. csütörtök 16:15 | Zalaszántó
A tavaszi fagyok miatt 25-30%-os terméscsökkenésre számítanak a szakemberek.
| 2019. okt. 14. hétfő 15:46 | Zalaszántó
Kóstolóval, süteménysütő versennyel és zenés műsorral várták az érdeklődőket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.