Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Keszthelyi siker a vadászati világkiállításon
2021. okt. 13. szerda | Budapest
Keszthelyi siker a vadászati világkiállításon
Nagy sikere van a vadászati kiállítás G pavilonjának, melyet keszthelyi szakemberek valósítottak meg. 2000 trófea és 200 egészalakos preparátum kapott helyet a 4200 négyzetméteres területen. Ez a világkiállítás legnagyobb pavilonja. Az október 14-én záruló program után több kiállítási anyag Keszthelyen kap majd helyet. Stábunk a helyszínen tudósított az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításról.

A világkiállítás egyik, ha nem a legnépszerűbb csarnoka a G pavilon. A hazai és nemzetközi trófeakiállítás és az öt földrész vadfajait bemutató diorámák lenyűgözték a látogatókat.

„Nagyon színvonalas rendezvény, tényleg le a kalappal a szervezők előtt, akik ezt megszervezték. Én érintett is vagyok benne, aranyérmes őzbakjaim vannak itt kiállítva, már második alkalommal jöttem el megnézni” - mondta a kiállítást megtekintő Kalló Miklós. 

A G pavilon megvalósítását keszthelyi szakemberek kapták feladatul. Pálinkás Róbert kastélyigazgató és Tóth Csaba múzeumvezető irányításával töltötték meg színvonalas tartalommal a területet. 4200 négyzetméterével ez a világkiállítás legnagyobb pavilonja.

Pálinkás Róbert kurátor, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója: „Mindenben a legek pavilonja: a legtöbb trófeát helyeztük el. Valamivel több mint kétezer Magyarországon vadászható nagyvadnak a trófeáját helyeztük el a trófeafalon, ezek gímek, dámok, őzek, muflonok, illetve vaddisznók.”

A 2000 trófea mellett az öt földrész vadászható fajaiból 200 egészalakos preparátumot mutatnak be 600 négyzetméteren. A csapat a Keszthelyen már jól bevált szakembergárdával építette meg a diorámákat. Hidvégi Béla múzeumalapító szerint nagy sikere van a világkiállításnak, különösen a G pavilonnak.

„Valami fantasztikus, annyira értékelik, szeretik, főleg a gyerekek a diorámákat, az állatokat. Rengetegen vannak” - nyilatkozta Hidvégi Béla múzeumalapító, világvadász. 

A 10 éve elindult Festetics Trófeaszemlével és a Vadászati múzeumban folytatott munkával kivívták a szakma elismerését a keszthelyi szakemberek. Ennek köszönhető, hogy ők kapták a felkérést a világkiállítás ezen részének megrendezésére.

Tóth Csaba, a kiállítás szakmai vezetője: „A vállunkon felhoztuk fél Keszthelyt, mert az a dioráma, az az öt földrésznek a megépítése, ami itt látható, én úgy gondolom, hogy magyar honban ezzel elöl járunk. Megépítettük azt az öt földrészt, amit terveztünk, ez másfél éves munkának az eredménye, amit most látunk.”

Szintén nagyon népszerű a hagyományos vadászati módokat bemutató terület. A látogatók itt betekintést nyerhettek az íjászat, solymászat, agarászat és az elöltöltős fegyverek szépségeibe. Mindemellett komoly szerepet kap a ló és a vadászat kapcsolatának a bemutatása. A világkiállítás befejeztével ez a tárlat Keszthelyre került, a Vadászati Múzeum mögötti épületbe. 

Szintén Keszthelyen kap helyet a vadászati világkiállítás kapuja. Szőke Gábor Miklós és csapata tíz tonna hullajtott agancsból készítette el az üdvözlőkaput. Az egyéni felajánlások mellett vadásztársaságok járultak hozzá a gím- és dámkoronákkal a monumentális alkotáshoz. 

Keszthelyi TV - Hársfalvi Ákos 

 

| 2019. szep. 16. hétfő 15:57 | Keszthely
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
| 2023. okt. 17. kedd 18:32 | Keszthely
Idén is megtartotta hagyományos rendezvényét a Vadászati Kulturális Egyesület a Vadászati Kultúra Ünnepén
| 2023. júl. 18. kedd 16:45 | Balatonederics
Színes programmal várták az érdeklődőket balatonedericsi Afrika Múzeumban.
| 2022. dec. 13. kedd 11:27 | Keszthely
Vadászati és természetfotós kiállítás nyílt Keszthelyen.
| 2022. nov. 17. csütörtök 16:33 | Keszthely
A kötet az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás trófeáinak katalógusa.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.