Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Közmeghallgatás: csekély érdeklődés, sok kérdés
2021. okt. 29. péntek | Keszthely
Közmeghallgatás: csekély érdeklődés, sok kérdés
Közmeghallgatást tartott csütörtökön a keszthelyi városvezetés. A Balaton Színházban rendezett eseményen csekély volt a személyes érdeklődés, inkább írásban intéztek kérdéseket a városlakók. Elsősorban fejlesztésekkel és közlekedéssel kapcsolatos kérdések hangzottak el. Szóba került a Sörház helyzete, a Szalasztó utca forgalma és a gyorshajtók is.

A városvezetés és a különböző intézmények, cégek, szervezetek részéről több mint harmincan voltak jelen a közmeghallgatáson. Az érdeklődők száma 7 fő volt. Az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége évente legalább egy alkalommal közmeghallgatást tartani. Bevezetőjében dr. Gábor Hajnalka jegyző jelezte, hogy a közmeghallgatáson a város egészének, vagy a lakosság egy csoportjának problémáival, érdekeivel összefüggő kérdéseket, észrevételeket lehet feltenni.

„Kérem Önöket, hogy magánügyekben ne kérjenek szót. Arra a képviselői-, polgármesteri fogadóóra ad lehetőséget, illetőleg természetesen a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejében is a kollégák” - mondta Gábor Hajnalka. 

Keszthely polgármestere először egy tájékoztatóban foglalta össze az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit, eseményeit. Nagy Bálint beszélt a járvány hatásairól, a Balaton-part fejlesztéséről, az ipari parkról, játszó- és közösségi terekről, a Sörház és a Kísérleti utcai óvoda helyzetéről és közlekedési fejlesztésekről.

A városvezetés a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is lehetőséget biztosított arra, hogy a kérdéseket előzetesen, írásos formában is be lehessen nyújtani. A válaszokból kiderült, hogy az önkormányzat minden évben forrást biztosít a kezelésében lévő utak felújítására. Kérték a lakosságot, hogy jelezzék igényeiket. A Zsidi és Csapás út megnövekedett forgalma mérséklődni fog, hiszen hamarosan elkészül a Rezi úti körforgalom. A kutyás strandhoz vezető kerékpárúttal kapcsolatban érkezett kérdés. A válaszban elhangzott, hogy szélesíteni fogják az úttestet. A Szalasztó és a Bécsi kapu utca is szóba került. A polgármester elmondta, a kérdés aktuális:  egy jövő heti munkamegbeszélésen vizsgálják a Szalasztó utca kétirányúsításának és a Bécsi kapu út felújításának lehetőségét. A Sörházzal kapcsolatos kérdésre a polgármester elmondta, hogy 600 millió forintért adták el az érsekségnek az épületet, melyből a pályázati visszafizetést és az eddigi városi kifizetéseket is fedezni tudják. Mindemellett a főegyházmegye 9 milliárd forintos fejlesztést fog itt végrehajtani.

„Ha így nézem - financiálisan – akkor azt is tudom mondani, hogy egy sikertörténet a város részéről ez a jelentős új beruházás, ahol a város és a veszprémi érsekség egy nagyon komoly, szoros és reményeim és terveim szerint hosszú távú együttműködése tud elindulni” - mondta Nagy Bálint polgármester. 

A megjelentek közül négy fő tett fel kérdéseket. Jelzés érkezett, hogy a Zsidi úton sok a gyorshajtó. A rendőrség és a polgármester is ígérte, hogy megvizsgálják, hogyan tudják hatékonyabban kiszűrni a szabálysértőket. Két felszólaló is jelezte, hogy a hivatal, illetve a polgármester felé intézett megkeresése sikertelen volt, válasz nélkül maradt. Nagy Bálint jelezte, hogy a polgarmester@keszthely.hu címre várja az üzeneteket, melyekre kötelezettsége két héten belül válaszolni neki, vagy az illetékes munkatársának. Ötletként merült fel, hogy telepítsenek fekvőrendőrt az Arany János utcába. A polgármester jelezte, hogy ha ez az igénye a lakóknak, megteszik, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy pár hónap elteltével már a forgalomlassító áthelyezését szokták kérni a zaj miatt.

A felszólalók rendelkezésére álló 2+2 percnyi időt jóval túllépték. Olykor már-már kezelhetetlenné, vagy komikussá vált a párbeszéd egyes felszólalókkal. A közmeghallgatás közel két és fél órás volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 27. péntek 15:22 | Keszthely
Az eseményen a város intézményeinek vezetői, valamint a rendvédelmi szervek is részt vettek.
| 2022. okt. 28. péntek 15:54 | Keszthely
A Balaton-part fejlesztése, a gesztenyefák és az út- és járdafelújítások is a kérdések között voltak.
| 2022. okt. 7. péntek 17:38 | Keszthely
| 2021. szep. 14. kedd 17:00 | Keszthely
Október 28-án, csütörtökön délután 5 órakor várják az érdeklődőket a Balaton Színházba.
| 2020. okt. 30. péntek 13:31 | Keszthely
A csütörtöki eseményt a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírások mellett szervezték meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.