Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A Helikon Park volt a fő témája a közmeghallgatásnak
2023. okt. 27. péntek | Keszthely
A Helikon Park volt a fő témája a közmeghallgatásnak
A Helikon Park felújítása, a gesztenyefák ápolása, a Balaton Szálló és többek között a Kísérlet utcai óvoda helyén épülő bölcsőde is téma volt a közmeghallgatáson. Az önkormányzatnak évente legalább egyszer kell ilyet tartania, melynek célja, hogy a lakosság igényeit és kérdéseit is meghallgassa a testület. Az eseményen a város intézményeinek vezetői, valamint a rendvédelmi szervek is részt vettek.

Először az előzetesen írásban beérkezett kérdéseket ismertették a közmeghallgatáson. A lakosság kíváncsi volt többek között a gesztenyefák védelmére vagy, hogy felújítják-e a Vaszary Kolos utca egyik garázssora előtti útszakaszt. A város első embere emlékeztetett arra,  hogy számos utcát újítottak fel ebben az évben, a jövő évi költségvetésben is több szakasz szerepelni fog. Kérdés érkezett a Szalasztó utca kétirányúsításáról és a Bécsi kapu utca felújításáról. Válaszban elmondták, hogy ezek a kastély projektjei. Arra a felvetésre, hogy mi lesz a Kísérleti utcai óvoda helyén Manninger Jenő polgármester tájékoztatott, hogy telekmegosztást követően bölcsőde épül a területen. Erre már megnyerték a pályázatot, 100%-os támogatást kaptak, jelenleg a tervezés zajlik. Ezzel kapcsolatban a csapadékvíz-elvezetésről érkezett észrevétel.

„Ahhoz is meg kellett várnunk a támogatási szerződés előtt, hogy a nyilvánosság előtt részletesebben ismertessük a terveket, ez a közel jövőben meg fog történni. Az, hogy a vízelvezetés hogyan lesz megoldva, erre egészen biztosan a tervezőnek gondolnia kell. Tehát azt most had ne válaszoljam én meg, mert nem én vagyok a tervező, de ez egy alapvető dolog. Nyilván lesz lakossági egyeztetés, ha van ilyen kérdés, amikor a tervek már olyan szinten fognak állni, hogy lesz mit bemutatni.”

Weller-Jakus Tamás többek között érdeklődött a Helikon Park helyzetéről, a Balaton Szállóról, a Zöld Város Programról és a Sörház projektről is.

„Aztán a következő, még egy pontunk van ez pedig, nem olyan régen azt tetszett mondani Kenyeres képviselő úrral, hogy Keszthely a fasorok városa. Kérem szépen, akkor mit fordítottak a védett fasorainkra, a Fenyves alléra, illetve különösen, szintén szóba került az egyik kérdezőtől a gesztenyefasorra.”

Manninger Jenő elmondta, a gesztenyefasor a Magyar Közút, a Fenyves allé pedig a kastély kezelésében áll. Válaszában hangsúlyozta, hogy az uniós forrásokhoz tartozó megkötések miatt nem tudtak másik közbeszerzést kiírni, ezért nem választhattak másik kivitelezőt a Helikon Park felújítására. A Balaton Szálló magánkézben van, az önkormányzattól támogatást nem kértek, a városvezetők szerint pályázati támogatásra várnak a tulajdonosok. Kérdés érkezett a városi fakivágásokról, melyről elmondták, hogy szakértők írták elő, hogy a balesetveszélyes fákat el kell távolítani. A KRESZ-park felújításáról is érdeklődtek.

„Megértem a közbeszerzést és azt is, hogy ez bizonyos megkötöttségeket okoz, ugyanakkor ez a cég, aminek nem hangzott el a neve, a Fitotronról van szó, ez júniusban nyerte el a KRESZ parknak a munkálatait, a negyedik elemét, amikor ugye már erősen látszott, hogy a park nem lesz kész. Tehát az a kérdés, ha erről a cégről látszott, hogy nem tudja elvégezni a kötelezettségeit, márpedig elhangzott, hogy több másik önkormányzatnál is előfordult, nem ez volt az első eset, akkor hogy nyerhette el a negyedik elemét is?” - kérdezte Tóth Gergely.

Manninger Jenő hangsúlyozta újra, hogy az uniós források felhasználásához megkötések vannak, ezért kerültek ebbe a helyzetbe. A közmeghallgatás csaknem másfél órás volt.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 28. péntek 15:54 | Keszthely
A Balaton-part fejlesztése, a gesztenyefák és az út- és járdafelújítások is a kérdések között voltak.
| 2022. okt. 7. péntek 17:38 | Keszthely
| 2021. okt. 29. péntek 19:03 | Keszthely
Közmeghallgatást tartott csütörtökön a keszthelyi városvezetés.
| 2021. szep. 14. kedd 17:00 | Keszthely
Október 28-án, csütörtökön délután 5 órakor várják az érdeklődőket a Balaton Színházba.
| 2020. okt. 30. péntek 13:31 | Keszthely
A csütörtöki eseményt a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírások mellett szervezték meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.