Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szentségimádás a papokért és a szerzetesekért
2021. dec. 3. péntek | Keszthely
Szentségimádás a papokért és a szerzetesekért
December hónap első csütörtökén a papi és a szerzetesi hivatásokért imádkozott Keszthelyen Dr. Udvardy György veszprémi érsek. A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában csütörtök este az egyházi elöljáró arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy legyenek olyanok, akik meghallják Isten szavát. A gyönyörűen feldíszített templomban advent idején betlehem is várja a betérőket, akik megcsodálhatják a templom új adventi koszorúját is.

Minden hónap első csütörtökén Dr. Udvardy György veszprémi érsek valamelyik templomban imádkozik a közösség híveivel az eukarisztia előtt. Csütörtök este a Karmelita Bazilikában hívek és plébánosok gyűltek össze. Az Oltáriszentség előtt az érsek atya a papi és a szerzetesi hivatásokért imádkozott. Mint mondta, nagyon fontos, hogy legyenek olyanok, akik meghallják Isten szavát és úgy választanak hivatást. Dr. Udvardy György beszélt a bátrakról, a bátorságról, a tetteinkért való felelősségvállalásról is. Kiemelte, szükséges, hogy legyenek jó papok, akik minket és a közösséget szolgálják, akik elvezetnek minket ahhoz az érzéshez, ami a mindennapokat táplálja. Az érsek így szólt a hícekhez:"Nem tudjuk magunkat isteni létünkben táplálni,nem tudunk sokszor erőt meríteni önmagunkból, sem másokból. Nem tudjuk önmagunk reménytelenségét felülmúlni. Nem tudjuk fájdalmainkat elengedni, nem tudunk megújulni. Hányszor elhatározzuk és nem sikerül. És az Úr segítségünkre siet. Nem csak egyszerűen valamit ad, hanem Jézust adja nekünk, aki bátorságunk, aki életünk, aki erőforrásunk, aki gyógyulásunk, aki hűségünk, aki szentségünk van."

Udvardy György szentségimádását követően kezdődött el az esti szentmise. A város legnagyobb templomában is minden készen állt advent első hetére, hogy beragyogják az ünnepi fények a gyönyörűen feldíszített templomot. A liturgikus díszítés is jelzi, hogy advent van. A megújhodás, bűnbánattartás ideje. Az idei évben felajánlással új adventi koszorú is került a templomba.  A másfél méter átmérőjű, háromféle fenyőágból készült koszorú súlya 30 kg. A megépítése és felhelyezés nagy kihívás volt.

"A templom méretei nagyon megkívánják azt, hogy egy olyan markáns, jelen esetben koszorú, de más esetekben dekoráció is készüljön. Mivel óriásiak a terek, a hat mellékoltár, s emiatt. András atyával nagyon jól együtt tudunk működni és én ezt Isten tiszteletből, szeretetből. Tehát a munkát én felajánlással végzem. Bármilyen díszítés legyen az az év bármelyik ünnepére."- mondta el a felajánló, Pálfi György.

A templom átváltozásának az a célja Advent idején, hogy egy belső változást idézzen elő az emberekben.

"Erre hív minket Keresztelő Szent János. Nem utolsó sorban a mi urunk, Jézus Krisztus. Azt kívánom Keszthely lakosságának, minden jóakaratú embernek, bárki, aki itt a környéken néz a régióban, hogy itt az advent folyamán tudjon kicsit elcsendesedni. És várja szívével a várva várt üdvözítőt."- mondta Mezei András plébános.

A várakozást szimbolizálja a templomban megépült betlehem is. A már hagyományosan megépített bibliai életkép ebben az évben új, keleti motívumokkal és házzal is bővült.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthely
Keszthelyt is érintő személyi változásokról döntött dr. Udvardy György érsek a Veszprémi Főegyházmegyében.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:02 | Keszthely
Keszthely város koszorúján is fellobbant az első láng.
| 2023. ápr. 29. szombat 12:43 | Keszthely
Párbeszéd a békéről címmel tartott előadást Keszthelyen Dr. Udvardy György, veszprémi érsek.
| 2022. máj. 23. hétfő 15:41 | Keszthely
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
| 2021. jún. 15. kedd 14:02 | Keszthely
A szertartást dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrálta.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.