Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Párbeszéd a békéről
2023. ápr. 29. szombat | Keszthely
Párbeszéd a békéről
Az estet egy olyan kezdeményezés első eseményeként rendezték, mely a jövőben fontos társadalmi témákat érint.

Az előadáson Dr. Udvardy György többek között beszélt a béke egyetemes értékéről, és spirituális értelmezéséről, valamint arról, hogy minden ember leghőbb és ki nem mondott vágya, hogy békében éljen.

„A világban bárhol szétnézünk, azt látjuk, hogy békétlenség van. A második világháborútól kezdődően egyetlen egy olyan nap sem volt, amikor ne lett volna háború a világ bármelyik pontján. Ezért ez bizony nagyon komoly sebeket, sérüléseket okoz. Azt is látjuk most már, hogy komoly környezetvédelmi kérdéseket is fölvet. Hiszen értékek pusztulnak, javak pusztulnak. Azon túl az emberi szenvedést, az emberi életet pedig nem lehet pótolni.” - mondta Dr. Udvardy György veszprémi érsek. 

Sokan voltak kíváncsiak a veszprémi érsek előadására. Az Amazon Ház Látogatóközpontban rendezett esemény a Polgári Esték című programsorozat első része volt. Ennek célja, hogy Keszthelyen és a térségben fontos társadalmi kérdésekben szorgalmazzon párbeszédet az érdeklődök között. A programot a 379. számú Feltámadás Cserkészcsapat szervezte.

Karacsi Gábor a 379. sz. Feltámadás Cserkészcsapat parancsnokhelyettese: „Nekünk cserkészeknek kiemelten fontos az összetartozás és az ifjúságnevelés, és a közelben lévő háborús helyzet miatt úgy gondolom, hogy nagyon fontos a béke és a békéről való beszélgetés. Nagyon köszönjük az érsek úrnak hogy elfogadta a meghívást, és remélem, hogy minél több fiatalhoz eljut a béke lángja.”

Az est fővédnöke, Nagy Bálint államtitkár beszédében kihangsúlyozta: a békével sok ember úgy van, ahogy az egészséggel; ameddig van, addig természetesnek veszi, és csak akkor jön rá a fontosságára, amikor az veszélybe kerül.  

„A mai egyik legaggasztóbb jelenség a társadalomban, és ami szinte minden embernek ott van a fejében, hogyha társadalmi kérdésekről beszélgetünk, akkor az a békének, illetve a háború árnyékában a békének a kérdése és a béke fontosságának a még inkább felértékelődése tudati szinten is. Én azt gondolom, hogy egy olyan téma a mai, ami egyrészt minden embert érint, és valóban: érsek úrnál hitelesebben erről a témáról szerintem kevesen tudnak beszélni. Úgyhogy nagyon örülök neki.”- mondta Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő.

A Keszthelyi Polgári Esték – Párbeszéd a békéről című rendezvény rámutatott a társadalmi kérdésekről való, közös gondolkodás fontosságára.  

| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthely
Keszthelyt is érintő személyi változásokról döntött dr. Udvardy György érsek a Veszprémi Főegyházmegyében.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:02 | Keszthely
Keszthely város koszorúján is fellobbant az első láng.
| 2022. máj. 23. hétfő 15:41 | Keszthely
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
| 2021. dec. 3. péntek 19:02 | Keszthely
Dr. Udvardy György veszprémi érsek tartott szentségimádást Keszthelyen.
| 2021. jún. 15. kedd 14:02 | Keszthely
A szertartást dr. Udvardy György veszprémi érsek celebrálta.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.