Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fellobbant az adventi gyertya első lángja
2023. dec. 4. hétfő | Keszthely
Fellobbant az adventi gyertya első lángja
„Jézus születésére,az igazi szeretet megszületésére készülünk!” Advent első vasárnapján , Keszthelyen is felgyúlt az első gyertya lángja. A meghitt, ünnepélyes pillanatra sokan gyűltek össze a Fő téren, a város koszorújánál.

A Kis Szent Teréz Kórus ünnepváró dallamaival vette kezdetét advent első vasárnapján az ünnepélyes gyertyagyújtás Keszthelyen. A város polgármestere az Isten örökké való szeretetét jelképező koszorúnál köszöntötte az egybegyűlteket. Advent ünnepének kezdetén kiemelte a közösség erejének és a hagyományok ápolásának jelentőségét. Manninger Jenő beszélt a lelkekben való várakozásról is, idézve Pilinszky János hitünkről szóló gondolatait.

"Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni, azután ami a miénk. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött."- emelte Manninger Jenő.

Dr. Udvardy György veszprémi érsek, a csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődésről beszélt. Arról az időszakról, amikor Jézus arra hív bennünket, hogy egy kicsit forduljunk magunkba és szeretteinkkel közösen várjuk a megszületését.

"Várakozás lelkünk számára Isten nagy ajándéka. Miért? Mert aki várakozik, az pontosan átéli, hogy nem elég önmagának. Rászorul másikra. Rászorul az Istennek az ajándékára. Az az ember, aki már nem vár semmit, vagy reménytelenné válik, vagy önelégült. Egyik sem jó. Egyik egy szenvedéssel járó állapot, a másik pedig egy nagyon veszélyes állapot. Amikor várakozunk, akkor a lelkünk megnyílik Isten felé, megnyílik a jövő felé és a várakozásban benne van egy készség. Készség a növekedésre, készség a fejlődésre. Készség a jóra."- mondta Dr. Udvardy György.

Az érsek atya idézett Márk evangéliumából és közös imádságra hívta az embereket. Dr. Udvardy György megáldotta a város lakosságát, majd karácsony előtti negyedik vasárnapon fellobbant az első lila gyertya lángja. A Hit gyertyája. A gyertyagyújtással egy időben hangulatos ünnepi fényárba öltözött Keszthely városa is.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.