Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Új elem a karácsonyi trendekben
2021. dec. 8. szerda | Keszthely
Új elem a karácsonyi trendekben
A karácsonyi falu egyik fontos elemmé vált az ünnepi dekorációkban. Sokan maguk festik a kis házakat, figurákat, mások készen veszik és állítják össze az életképeket. A keszthelyi Fábiánné Figder Nikolett évek óta meglepi környezetét egy-egy kedves jeleneteket tartalmazó falu elkészítésével. Mára azonban úgy döntött, hogy a hozzávalók beszerzésében másoknak is segít.

Fábiánné Figder Nikolett egyik kedvencét mutatja a sok közül azokból a figurákból, apró jelenetekből, amiket felhasznál a karácsonyi falu megépítéséhez. Megszámlálhatatlan kis bábu, fa, kerítéselem, ház kell ahhoz, hogy a karácsonyi dekortrendek egyik új eleme, az életképekből álló falu megépüljön.

"A karácsonyi falu nekem egy nagy szerelem. Már régóta építek minden évben, négy-öt éve és a tél folyamán kaptam egy lehetőséget, amivel üzleti szinten is elkezdtem foglalkozni. Hát ez azért jó kombináció, mert a munka  a szerelem tulajdonképpen. Németországból kaptam az ötletet, hogy ezzel lehetne foglalkozni és akkor így belevágtunk. Nagyon nagy kereslet is van rá hála Isten. Nagyon szeretnek az emberek karácsonyba belefeledkezni. S ez ugye egy külön elfoglaltság. A családot összehozza. Mert lehet gyerekkel építeni, nagyszülővel, sőt nagyon sok nagymama építi az unokának."- mondta el Fábiánné Figder Nikolett.

A karácsonyi falu építésénél szabadon engedhetjük a fantáziánkat is. A kis figurákkal kialakított havas tájon többek között állatok, befagyott tó, korcsolyázó gyerekek is megépíthetők. Igazi ünnepi hangulatot lehet varázsolni a faluval a lakásunkba, erkélyünkre. Megvilágítással csak fokozható a tél, az ünnep érzése. Egyre több családban készítenek karácsonyi falut a téli estéken.

"Leginkább viktoriánus falut építenek, nagyon sokan. Talán ez a leghagyományosabb változat. Ugye itt belefér a templom, a városképek, a kórus, a pap, bármi, ami ehhez a részéhez hagyományosan kapcsolódik. Tényleg a rendőrségtől…tehát komoly városképeket lehet építeni a borozótól, a pubig. A kutyaiskolától az adoptációs centerig, tényleg felölel nagyon sok mindent."- adott tájékoztatást Fábiánné.

A modern vonalat is sokan követik. Köszönhető annak, hogy sok fiatal is megkedvelte a karácsonyi falu építését. Így a humor sem marad ki a megálmodott képből. Egy motoros szános, vagy egy fáradalmait jakuzziban kipihenő Mikulás a vele együtt pihengető hóemberrel. Minden megtalálható már kész termékekben, amiből egy-két hét alatt mosolyt csalogató kis karácsonyi életképet lehet felépíteni, amit évről-évre bővíthetünk. Mindig új és újabb elemekkel kiegészítve. Fantáziánknak csak a helyhiány szabhat határt. Ha kis hely áll rendelkezésünkre, kialakíthatunk dombot, lépcsőzetes falut. Minden megvalósítható egy újabb ötlettel.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2020. júl. 8. szerda 19:07 | Keszthely
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
| 2016. szep. 15. csütörtök 16:02 | Keszthely
Szeptember 16-án nyílik a keszthelyi Lego kiállítás.
| 2022. feb. 23. szerda 17:06 | Balatonszentgyörgy
Egy éve még igen, ma már nem okoz problémát az állatok tartása a balatonszentgyörgyi Csillagvárban.
| 2020. júl. 21. kedd 15:28 | Keszthely
Múlt héten nyílt meg Tarcsay Béla festőművész időszaki kiállítása a keszthelyi Vadászati Múzeumban.
| 2018. ápr. 25. szerda 11:40 | Keszthely
Sás Károly meseíróval találkozott a gyermekközönség Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.