Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A Vadászati Múzeumban nyílt meg Tarcsay Béla kiállítása
2020. júl. 21. kedd | Keszthely
A Vadászati Múzeumban nyílt meg Tarcsay Béla kiállítása
Múlt héten nyílt meg Tarcsay Béla kortárs festőművész időszaki kiállítása a keszthelyi Vadászati Múzeumban. A gyermekkorában erdésznek készülő, majd a gépjárműszerelő szakmában elhelyezkedő festő képei augusztus közepéig tekinthetők meg.

Tarcsay Bélát már gyemekkorától érdekelte a rajzolás. A művész életében egy jelentős esemény 1995-ben gyújtotta lángra igazán a művészet iránti szenvedélyt. Ez időszak alatt a vázlatokkal együtt több ezer képet készített el. Azt mondja, hogy majdnem minden nap és “lendületből” dolgozik. Bár mindig nagyszerűen kezelte a grafitot, tustollat, rajzszenet, pittkrétát, diópácot és más rajzi eszközöket, először mégis olaj és akril festményekben örökíti meg a természetet szerető ember érzéseit. E két festői technika után érezte meg a számára sokkal lágyabb és finomabb kifejezési megoldásokat adó pasztellfestészet lehetőségeit.

"Igazából pasztellkrétával dolgozom, az az én világom, mert inkább olyan grafikusabb alkat vagyok. Az olaj az egy kicsikét nehéz, és pasztellel tudom kifejezni igazán azt, amit szeretek. Meg az az anyag adja vissza azt a lendületet, amit én igazából ki tudok fejezni. Nagyon szeretem a természetet, szeretem az állatokat" - vallja Tarcsay Béla.

Tarcsay Béla festőművészt Lengyák István nagykanizsai galériavezető, a Magyar Kultúra Lovagja mutatta be a megjelenteknek. Életútja ismertetése mellett megvilágította azt is: a művész nagyon szereti az állatokat, ezért a képeinek témája leginkább a vadon élő természet. A Vadászati Múzeum vezetője, Tóth Csaba elmondta: már két éve tervezi Tarcsay Béla meghívását. Az elmúlt hónapok zárva tartási kényszere után ez az első időszaki kiállítás. "A mai kiállítás is nagy örömünkre megvalósul, Tarcsay Béla festőművésznek az önálló időszaki kiállítását nyitjuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy időnként bemutatkozzanak kevésbé ismert művészek is, a képzőművészet szinte minden ágában - legyen az csontfaragás festészet és különböző más technikák. Mi helyet adunk, nagyon szívesen. Ezek általában egy-másfél hónapos időszaki kiállítások szoktak lenni" - tette hozzá.

A kiállítás megnyitója igazán sikeresnek mondható, rendkívül sokan érkeztek megismerkedni a művésszel, a képeivel. Tarcsay Béla mögött már több, mint ötven önálló kiállítás van. Hazánkon kívül Zürichben, Párizsban is kiállított már. Keszthelyen ez az első tárlata. A Vadászati Múzeum látogatói a megváltott belépőjegyekkel tekinthetik meg a festményeket a Széchenyi-Kittenberger Emlékszobában, augusztus közepéig.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Balatongyörök
Különleges alkotásokból nyílt kiállítás a Györöki Nyári Tárlaton.
| 2020. nov. 4. szerda 07:32 | Keszthely
Az 1960-ban elhunyt Szőnyi István rézkarcaiból nyílt kiállítás a színházban, mely novemberben látható.
| 2020. aug. 6. csütörtök 17:45 | Gyenesdiás
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
| 2019. jan. 29. kedd 17:25 | Keszthely
Miklós Hajnal, újdonsült keszthelyi festőművész mutatkozik be kiállításával a Balaton Színházban!
| 2018. nov. 21. szerda 17:40 | Keszthely
Mogyorósi József nyugdíjas erdőmérnök képeiből nyílt kiállítás a Balaton Színház Kacsóh termében.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.