Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Túra a téli berekben
2022. feb. 8. kedd | Alsópáhok
Túra a téli berekben
Az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai túráztak a hétvégén. Kevésbé járt utakon, vadregényes tájakon tették meg a 14 km-es távot. A szervezett túrához az egyesület tagjain kívül is sokan csatlakoztak.

Paál Éva az Alsópáhoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja. Rendszeresen túrázik és szervez az egyesület tagjainak az év minden szakában túrákat. Február 6-n, Alsópáhok művelődési intézménye előtt gyűltek össze reggel, hogy egy kiadós gyalogtúrával indítsák a napot. Évente több alkalommal indulnak felfedező túrára az önkéntes tűzoltók.

"Nagyon jól ismerem az Alsópáhok környéki utakat. A többiek azt hiszem kevésbé ismerik ezeket a területeket. Nem nagyon tudják, hogy Alsópáhok mellett milyen szépségek vannak. Mint a Kátyán-hegy,s pl. ahová most megyünk a berek. A berek gyönyörű szép, főleg télen. Nyáron nehezen járható a magas aljnövényzet miatt. Ilyenkor a legszebb. Nagyon érdekes, hogy a patakok partján megyünk és itt a patakok nem fagynak be.- mondta el a szervező.

A kellemes és egészséges kikapcsolódáshoz egyre többen csatlakoznak Alsópáhokon. A Téli berek túra is sokakat vonzott a csípős reggelen. Volt, aki családdal, kutyával érkezett és akadt olyan túrázó, aki csatlakozott egy jó baráti közösséghez.

"Szeretem a természetet- amúgy nem vagyok egy sportos figura- nem szoktam nagyon túrázni. Sétálgatni esetleg. De a természetben nagyon szeretek lenni. Ezért gondoltam."- mondta Markó Krisztián.

Az önkéntes tűzoltókkal együtt üdülővendégek és a környező települések lakói, természetkedvelői választották kikapcsolódásnak az egyre népszerűbb sportprogramot. Tapasztalt túrázók is érkeztek. Élményeikről szívesen beszéltek.

"A legelején a kutyámmal mentem- németjuhász kutyám volt és Tihanyban laktunk. S ott, ugye, a Tihanyi-félsziget hajnalban is, meg este is, alkonyatkor, télen, nyáron gyönyörű. Úgyhogy volt, hogy egészen hajnali négy órakor elindultam, hogy a napfelkeltét meg tudjam nézni. S akkor vannak olyan pontok, ahol a belső tó, a külső tó és a Balaton is látszik. Így indult. Most nincs kutya, így egy héten egyszer, étszer a szomszéd kutyáját viszem túrázni."- kaptunk tájékoztatást Gicz Évától.

A túraútvonal ismertetését követően indultak el a résztvevők az alsópáhoki berekbe, a települést övező dombokra hogy a 14 km-es távon felfedezzék a háborítatlan természetet.

Hegedüs Éva - Kezsthelyi Televízió

 

| 2023. okt. 3. kedd 14:51 | Keszthely
Ezzel a sármelléki légimentő bázis első helyen végzett az országos versenyben.
| 2023. szep. 29. péntek 16:52 | Keszthely
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
| 2023. máj. 12. péntek 16:36 | Keszthely
A Szendrey-emlékházról szóló előadással és önkéntes találkozóval készültek a szervezők.
| 2023. már. 27. hétfő 16:12 | Keszthely
Keszthely nyugati városrészét tisztították meg a hulladéktól az önkéntes szemétszedők.
| 2021. aug. 2. hétfő 17:46 | Keszthely
A véradás s nyári időszakban is fontos, ezért szervez kampányt a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.