Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Szemetet szedtek az önkéntesek
2023. már. 27. hétfő | Keszthely
Szemetet szedtek az önkéntesek
Szemétszedés szerveztek a Keszthelyi Önkéntes Szemétszedők. Ezúttal Keszthely nyugati kapujánál gyűjtötték össze az eldobált hulladékot. A csoport rendszeresen tart hasonló akciókat, a város több pontját megtisztították már. Az eseményen gyerekek is részt vettek.

A Szent Miklós utcában kezdték a munkát a szemétszedők. A csapat évek óta dolgozik azért, hogy a város egy-egy részét megtisztítsák az eldobált hulladéktól. A résztvevők azt mondják, régen tisztább volt Keszthely, de ma is vannak olyan vállalkozó szellemű állampolgárok, akik tesznek a város szépségéért. Úgy látják, kis odafigyeléssel tisztább lakókörnyezetben élhetnénk.          

„Fontos számomra az, hogy a városunk rendezettebb és tisztább legyen, ugyanúgy, mint amilyen volt a gyermekkoromban és a fiatalkoromban. Sajnos nagyon-nagyon nem törődnek az emberek azzal, hogy milyen a környezetük, sem a virágosítással, de leginkább a szemeteléssel.” - mondta egy résztvevő, Nagyné Judit.

A Keszthelyi Önkéntes Szemétszedők a VÁRTAK egyesülettel közösen szervezte meg a programot. Az elmúlt időszakban megtisztították már többek között a Bécsi kapu utca és a Helikon park környékét is. A városi szemetelés mellett jellemző az illegális hulladéklerakás is, ezzel főként a településen kívül, erdős környezetben lehet találkozni. A szervezők úgy gondolják, hogy nem csak az itt lakók, hanem az ide érkező turisták miatt is fontos, hogy tiszta legyen a város.

„Három héttel ezelőtt a Bécsi kapu utcát pucoltuk ki, sajnos két héttel ezelőtt már láttam, hogy újabb telepek alakultak ki. A szeméttel az a probléma, hogy ez országos tendencia, hogy az emberek eldobálják a szemetet, ez alól Keszthely sem kivétel. Mi úgy gondoljuk, ez a csoport, ami a VÁRTAK-kal közösen szokott együtt dolgozni, hogy tisztítsuk meg a várost. Pláne, most kezdődik a fűnyírás, ilyenkor még egyszerűbb az eset.” - emelte ki Dékány Péter önkormányzati képviselő.

A szemeteszsákokba üres üdítős és sörösdoboz, számos műanyag hulladék és nagyon sok cigarettacsikk került. Volt, aki családjával érkezett a szemétszedésre, így a gyerekek is közreműködtek az akcióban.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2022. ápr. 8. péntek 16:46 | Gyenesdiás
A gyenesdiási általános iskola tanulói az iskolától a Nagymezőig vezető utak mentén szedték a szemetet.
| 2022. jan. 31. hétfő 13:34 | Keszthely
40 zsák szemetet gyűjtöttek össze szombaton önkéntesek a Szent Mihály úti gesztenyesornál.
| 2020. már. 20. péntek 18:49 | Balatongyörök
Balatongyörökön hagyomány, hogy tavasszal megtisztítják a leglátogatottab helyszíneket.
| 2019. szep. 23. hétfő 16:44 | Zalaszántó
Zala megyében 26 tonna hulladékot gyűjtöttek a Magyar Közút országos szemétgyűjtési programján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.