Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zöld Farsang az Életfa óvodában
2022. feb. 16. szerda | Keszthely
Zöld Farsang az Életfa óvodában
Zöld Farsangoltak a gyerekek az Életfa óvodában. A hazai madárvilágról tartott előadást Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület helyi csoportjának titkára. A programot a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület szervezte. A környezettudatos nevelés minden generáció számára nagyon fontos, már egészen kis korban el kell kezdeni.

Bagollyal, hattyúval és nádi madarakkal ismerkedhettek az Életfa óvodába járó gyerekek. Darázsi Zsolt érdekes információkat osztott meg a hazai tollasokról. Az előadáson kiderült, hogy miért van a gólyának hosszú lába, mivel táplálkozik a vízityúk vagy hogy melyik az apróságok kedvenc madara.

„Villásfarkú fecske, és azért szeretem, mert ez a neve.” - mondta egy óvodás, Besenczi Zsombor.

A madarak nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében. A fenékpusztai Madárgyűrűző Állomáson a nyár folyamán sok csoport megfordul. Itt lehetőség van testközelből megismerkedni a tollasokkal. Közben azt is megtudhatják az érdeklődők, hogy mit tehetnek azért, hogy megmaradjon a madárpopuláció. A szakemberek ugyanis azt látják, hogy évről-évre egyre kevesebb a szárnyas.

„Az egyesületnek beértek különböző felmérési, évtizedes felmérési adatai. Ebből látszik, hogy elsősorban a mezőgazdasági területeken, a lakóterületeken óriási a probléma. Tehát az a nagy mennyiségű vegyszer és kemikália, amit felhasznált az emberiség, annak bizony nagyon jön a következménye. Ez elsősorban ezeknek a kis énekeseknek, a ragadozóknak, és más egyéb madaraknak is, vízimadaraknak is a csökkenésében nagyon jól látszik.” - emelte ki Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület Zalai Helyi Csoportjának titkára.

A szakemberek egyetértenek abban, egyre fontosabb, hogy tisztában legyünk a minket körülvevő világ értékeivel. Ha ugyanis megbontjuk a természet egyensúlyát, akkor szomorú jövő vár ránk. A Környezetvédelmi Egyesület rendszeresen szervez programokat a fiataloknak. A Zöld Farsang című rendezvény Keszthely klímastratégiájának is része.

„Nagyon pozitívak a tapasztalataink. Ez a mostani előadás is bizonyította, hogy a gyerekek mennyire figyeltek, okosakat kérdeztek, jelentkeztek, érdeklődőek voltak. Ugyanezt tapasztaljuk a nagyobbaknál is, hiszen számos olyan programunk volt, amit iskolásokkal, általános iskolásokkal, középiskolásokkal bonyolítottunk le, és lelkesen jöttek velünk fát ültetni.” - tájékoztatott Forstner Anna, a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke.

Az óvodások nagy örömmel fogadták a madarakról szóló előadást. A gyerekek saját tapasztalataikat is megosztották és sok tollast felismertek a képeken.

A riport a "Keszthelyi klímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programok megvalósítása" című KEHOP-1.2.1-18-2018-00206 azonosítószámú" projekt keretében valósult meg.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 15. hétfő 14:25 | Keszthely
Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde.
| 2023. ápr. 11. kedd 16:54 | Keszthely
Az Életfa Óvoda tagóvodáiban nyílt napok keretében leshetnek bea szülők az óvodai életbe.
| 2022. máj. 9. hétfő 19:05 | Keszthely
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az Életfa Iskola.
| 2022. már. 16. szerda 17:30 | Keszthely
Elsőként a kilencedik évfolyamosok és a pedagógusok kapják meg az eszközöket.
| 2018. szep. 17. hétfő 17:17 | Keszthely
12 millió forintból újult meg az Életfa iskola és óvoda előtt lévő parkoló.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.