Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folyamatosan fejlődik Zalacsány
2024. jan. 17. szerda | Zalacsány
Folyamatosan fejlődik Zalacsány
Jól gazdálkodott az elmúlt évben is Zalacsány önkormányzata. A településen folyamatosak a fejlesztések, mindegyikkel az itt lakók életkörülményeit szeretnék javítani. A községben egyre nő a lakosságszám is.

A Magyar falu program keretében is sikeresen pályázott Zalacsány. Ezen belül sportpark építésére nyertek forrást.  Több út is megújult az elmúlt években. A külterületi helyi közutak című felhívásra is benyújtották a pályázatot. Itt a turisztikailag is dinamikusan fejlődő örvényeshegyi külterületi részre kaptak támogatást. Az utak terheltsége egész évben magas, így az útburkolat állaga is gyors ütemben romlott.

Zalacsányban folyamatosan nő a lakosságszám. Míg három évvel ezelőtt 1000 alatt volt a bejelentettek száma, addig mára több mint 1100-an élnek itt. Sok a külföldi és a nagyobb városokból betelepedő. Népszerű házasságkötő helyszín, már erre az évre is több pár jegyeztetett be időpontot. A településen található bolt, orvosi rendelő, posta, gyógyszertár, könyvtár és védőnői szolgálat is működik. Ezeknek a közelsége sokaknak jelent könnyebbséget az ügyek intézésekor.

„Nagyon sok minden múlik egy falu vezetőin. Itt értek alatta boltvezetőt, az orvost és ami nekünk, időseknek nagyon sokat számít, a gyógyszertár. Hogy itt van az önkormányzat épületében. És bármilyen problémám van, kedvesek, akikhez én fordulok és én azokat az embereket szeretem.” - mondta el Beleznay Lászlóné.

Több épület energiaellátását már évek óta napelemek segítik. Idén fatüzeléses rendszert szeretnének még beépíteni az önkormányzat épületébe, ehhez a Magyar falu programtól remélnek támogatást. Folyamatosan zajlanak a fejlesztések a településen, ebben az évben 373 millió forintból tudnak gazdálkodni.

„Mindig arra törekszünk, hogy az intézményeinket zavartalanul tudjuk működtetni. Azon kívül a rászoruló családokról sem feledkezzünk meg. Iskolakezdési, óvodakezdési támogatást, nyugdíjasainknak utalványokat szoktunk adni. És ezenkívül ami maradt pénzünk, azt pedig a fejlesztésekre szeretnénk fordítani. Több lehetőség van Balaton Fejlesztési Tanácstól kaptunk egy pályázatot a közösségi térnek a bővítésére.” - osztotta meg Nagy Lászlóné polgármester.

Néhány éve nyertek támogatást egy közösségi tér létrehozására, a Balatoni Fejlesztési Tanács által kezelt pályázaton. Az építmény mellett már faházak is állnak, ugyanis terveznek helyi termék vásárokat rendezni. Hamarosan egy kemence is kerül ide, amelyben a közös rendezvényekre szeretnének finomságokat készíteni a lakosságnak. Egy teljesen új játszótér is tervben van és a műfüves pályát is fel fogják újítani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 20. kedd 15:34 | Zalacsány
Idén is kutatják az Örményesi Pálos Kolostor maradványait.
| 2021. aug. 2. hétfő 17:54 | Zalacsány
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
| 2016. aug. 2. kedd 17:28 | Zalacsány
Augusztus 1-2. között zajlott az 1 millió forint összdíjazású golfverseny Magyarország legújabb pályáján.
| 2013. nov. 29. péntek 09:28 | Zalacsány
100 milliárd forint összértékű fejlesztésekről és beruházásokról tartott beszámolót Széles Gábor.
| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.