Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Karbantartási munkákat végez a Magyar Közút
2022. már. 3. csütörtök | Zalaegerszeg
Karbantartási munkákat végez a Magyar Közút
Zajlanak a javítási és karbantartási munkák a zalai utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. dolgozói munkagépekkel tisztítják az útpadkákat és lemossák a jelzőtáblákat és gondozzák a növényzetet is. Kijavítják a burkolatokat is, amikor azt az időjárás engedi.

Dolgozik a munkagép a zalai közutakon. Az útjelzőoszlopokat kellett letisztítani. A téli időszakban az útjelző táblák is koszolódtak. Ezeket kétkezi munkával, egyenként kellett lemosniuk. A vegetációs időszakon kívül a növényzetgondozási munkákat is el kell végezniük. A korhadt, elszáradt növényeket is levágták.

„Az idei tél az eddigi tapasztalatok alapján nem volt nehéz. Már lassan össze kellene szednünk a hófogórácsokat is. De az elmúlt 10 évben tapasztaltak alapján azzal azért még fogunk várni, mert ha mindenki emlékszik rá, azért volt olyan március 15-e, amikor elég nagy hó volt. Akkor bizony jól jöttek ezek a hófogórácsok is. Tehát ez a tavaszi munkáinknak az egyik első lépése lesz, hogy majd ezeket is begyűjtjük.” - ismertette Mórocz József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója.

Zala megyében a gyorsforgalmi útszakaszokkal együtt közel 1900 kilométer hosszú úthálózatot kell rendben tartani. A tisztítási munkák mellett a legnagyobb kihívást a kátyúzás jelenti a társaságnak. Zalában ezeket ebben a hónapban végzik elsősorban a mellékút-hálózaton. Ott hidegaszfalt keverékekkel tudnak dolgozni a szakemberek.

A téli kátyúzásról a Magyar Közút készített egy ismertető videót. Ebben magyarázatot kaphatnak a nézők a munkafolyamatokról.

„És meddig bírja? Ha minden körülmény klappol, vagyis, hogyha száraz az időjárás, jó a hőmérséklet, nem túl nagy a forgalom, akkor sokáig. A téli kátyúzás ideiglenes beavatkozás." - osztotta meg Pécsi Norbert Sándor Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Áprilisban nyitnak a melegaszfaltkeverő telepek, onnantól végzik a főúthálózatok javítását. A burkolatok jelentős része régi és korszerűtlen, ezért időszerűnek vélik a szakemberek ezek felújítását.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 10. péntek 16:41 | Zala vármegye
Zala vármegyében 1680 km-nyi úthálózat tisztításáról kell gondoskodniuk a szakembereknek.
| 2022. nov. 11. péntek 17:42 | Zalaegerszeg
A jogszabályi előírások szerint minden évben november 10-én kezdődik meg a 0-24 órás ügyelet.
| 2022. okt. 27. csütörtök 16:28 | Várvölgy
A közelmúltban a várvölgyi út rekonstrukcióját kezdték el, de országszerte több út is megújul.
| 2019. okt. 31. csütörtök 14:20 | Gyenesdiás
A 434 millió forintos beruházás a Keszthellyel határos körforgalomtól a Mandulás utcáig tart.
| 2019. már. 1. péntek 17:05 | Keszthely
Egy országos forrás tette lehetővé, hogy biztonságosabbá tegye a közút az Új köztemetői kereszteződést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.