Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Folyamatosan újítja fel az utakat a Magyar Közút
2022. okt. 27. csütörtök | Várvölgy
Folyamatosan újítja fel az utakat a Magyar Közút
Megújul a Várvölgyi út 1 kilométeres szakasza. A beruházás része a kormány azon törekvésének, hogy évről évre egyre több utat építsenek vagy újítsanak fel. Az elmúlt években a Magyar Közút 592 kilométernyi szakaszon újított meg fő- és mellékutakat a Területi Operatív Program keretében. Ezeket hazai és uniós forrásokból valósították meg.

Már zajlik a Várvölgyi út felújítása, egy sávon halad a forgalom a kijelölt szakaszon. A Magyar Közút környezetbarát technológiát használ a beruházás során. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő pályaszerkezetet is felhasználják az új alapréteg kialakításánál, erre kerül két réteg aszfalt. A jelentős teherforgalom miatt nagy teherbírású burkolatot alakítanak ki a szakemberek.

„Itt egy speciális felújítási technológiát alkalmazunk a nagy forgalom, valamint a bányák indukálta nagy tengelysúlyú teherforgalom miatt. Itt egy úgynevezett remix technológiával újul meg a burkolat. A meglévő pályaszerkezetet felmarjuk, hozzáadunk cementet, illetve kiékeljük egyéb anyagokkal. Ebből épül, a régi útból épül egy alapréteg, erre az alaprétegre két réteg aszfaltot rakunk, és így egy sokkal homogénebb, erősebb, nagy teherbírású utat készítünk.” - tájékoztatott Mikesz Csaba, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az idén országszerte 160 kilométernyi mellékút megújítását tervezi a Magyar Közút mintegy 31,6 milliárd forintból. A vállalat az elmúlt években a gépparkját is megújította, több mint 10 új gépláncot szereztek be.

Nagy Bálint beruházásokért felelő államtitkár elmondta, a kormány célul tűzte ki, hogy az autópályák elérjék az országhatárokat, minden megyei jogú városnak legyen gyorsforgalmi út kapcsolata és minden településről 30 percen belül elérhető legyen egy gyorsforgalmi út.

„2010-ben hirdette meg a magyar kormány azt az útfejlesztési programot, amelyet mind hazai, mind pedig európai uniós forrásokat felhasználva tudott az elmúlt, most már több mint egy évtizedben megvalósítani. Azt, hogy ez mennyire eredményes és sikeres volt, mi sem bizonyítja jobban, mint maguk a számok. 1000 milliárd forintnyi összegről beszélünk, több mint 7500 kilométernyi megújított vagy új építésű szakaszról beszélünk, melyben nagyon sok esetben nem csak gyorsforgalmi, hanem alsóbbrendű útszakaszok is megújultak, például a keszthelyi térségben is.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az államtitkár arról is beszélt, a napokban tárgyalja a parlament a beruházási törvényjavaslatot. Ennek célja hazánk helyzetének megerősítése, a külföldi függőség csökkentése. Fontos a helyi vállalkozások támogatása és az állami beruházások átláthatóbbá tétele is.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca Deák Ferenc és Bercsényi Miklós utca közötti szakaszon lesz korlátozás.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Cserszegtomaj
Jelenleg a Keszthely-Karmacs közötti részen dolgoznak a Magyar Közút Zrt. munkatársai.
| 2024. ápr. 9. kedd 19:15 | Keszthely
A város több pontján aszfaltoznak a szakemberek, a tervezés során lakossági igényeket is figyelembe vettek.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:54 | Zalaszentlászló
Zalaszentlászlón a fejlesztések mellett az energiatakarékos üzemeltetésre törekednek.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.