Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Helyi termelői piac nyílt Balatonszentgyörgyön
2022. már. 15. kedd | Balatonszentgyörgy
Helyi termelői piac nyílt Balatonszentgyörgyön
Hivatali épületet és járdát újítottak fel Balatonszentgyörgyön. Pályázatok segítségével épültek meg a projektek. A kornak megfelelő, modern intézmények várják a helyben élőket. Helyi termelői piacot is nyitottak a településen a hétvégén.

Új irodákba várják az ügyfeleket a felújított hivatali épületben Balatonszentgyörgyön. Változott a design és a belső formavilág is. Az anyagok teljes egészében a modern építészet jegyeit viselik. Az intézmény belső rekonstrukciója a Magyar falu program segítségével épült.

Az épület külseje is megújult. Napelemek kerültek a tetejére és kicserélték a nyílászárókat is. Ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy költségeket takaríthassanak meg az önkormányzatnál. Ezt egy TOP-os pályázat segítségével építet

„Több mint 100 millió forintot költöttünk el erre az épületre pályázati forrásból és közel 20 millió forintot önerőből. Az épületnek első ütemben a külső energetikai felújítása történt meg a jelenlegi energetikai előírásoknak megfelelően a fűtőrendszert, a falazat hőszigetelését és a nyílászárók hőszigetelését végeztük el. A belső felújítás során a Magyar falus program keretében az épület belső struktúráját teljes egészében nyílászárókkal, gépészettel és a felületképzésekkel megújítottuk.” - mondta el Farkas László Nándor polgármester.

A hivatali épülethez tartó járdaszakasz is a Magyar falu program támogatásával újulhatott meg. E mellé közel 10 millió forint önrészt biztosított az önkormányzat. Idén is folytatják a felújításokat.

A pályázati pénzből helyi piacot is építettek. Egy korábban elhanyagolt majdnem félhektáros területet vásárolt meg az önkormányzat. Itt egy 1000 négyzetméteres épület található, ami alkalmas lett az árusítóhely kialakítására. Mintegy 60 millió forintot nyertek el rá.

„Nagyon régóta vártuk már, hogy a helyi termelőknek legyen egy eladási lehetősége. És természetesen várjuk ide a kistérségnek a termelőit, árusait is. A nyitva tartást egyelőre heti három napon tervezzük. Reméljük, hogy a mostani nyitásra szép számmal jött érdeklődő és potenciális vásárló a későbbiekben is így marad és az idegenforgalmi szezon kezdetével ez csak növekedni fog.” - ismertette Nagy Ervin piacfelügyelő.

Az első nap házi tésztákkal, húskészítményekkel, tejtermékekkel várták a vásárlókat. A kínálatból nem maradtak ki a kézműves termékek, dísztárgyak sem.

„Nagyon örülök neki, mert a helybélieknek van egy lehetőség, hogy a helyi piacon is áruljanak és megmutathassák azt, hogy ők mivel foglalkoznak. És ez által a falu vagy a környező falvakban élő emberek jobban megismerhetnek minket.” - osztotta meg Hajas Judit árus.

A piac belső terén teljes burkolatcserét és gépészeti átépítést végeztek. Az árusítóhellyel céljuk a közösségépítés mellett az volt, hogy a környékbeliek egészséges élelmiszert vehessenek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 25. kedd 17:42 | Keszthely
Október 26-án és 27-én pályakarbantartást végeznek, ezért módosul a menetrend.
| 2022. szep. 30. péntek 18:22 | Balatonszentgyörgy
A beruházás összértéke 470 millió forint.
| 2022. aug. 9. kedd 14:49 | Balatonszentgyörgy
Balatonszentgyörgy adott otthont a Kis-Balaton Estnek. Néptáncosok, harmonikások léptek fel.
| 2022. már. 25. péntek 17:27 | Balatonszentgyörgy
Öt hektáron égett a nádas, lakóházak is veszélyben voltak.
| 2019. ápr. 29. hétfő 16:25 | Balatonszentgyörgy
A Balatonszentgyörgyön található emlékművet Turi Török Tibor szépmíves készítette.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.