Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Aktuális a téli gumik cseréje
2022. már. 23. szerda | Keszthely
Aktuális a téli gumik cseréje
Itt az ideje nyári gumira váltani! A tél még jobban megterheli az autónkat, mint bármilyen más évszak, és éppen ezért kell őket ellenőrizni a jó idő beálltával. A karbantartás minden szezon után nagyon fontos. A műszaki állapotot felülvizsgálata, és alvázvédelem mellett ne felejtsük el a téli abroncsokat lecserélni. Ha nem utazunk már olyan helyre ahol hó és jég várható, akkor 7 fokos nappali átlag hőmérsékletnél váltsunk nyári gumira.

Ebben a keszthelyi gumiszervizben még nincs tömeg. Bár az időjárás hirtelen tavasziasra fordult, nappal meleg van, abroncscserére mégsem jelentkeznek be sokan. Úgy tűnik, hogy az autósok kitartanak március végéig, mert a szeszélyes április előtt jöhet még hó. Volt már ilyen. Az igaz, hogy jobb nyáron a téli gumi, mint fordítva, de figyelembe kell venni, hogy a melegben más a téli abroncsok tapadása. Sokan nem az évszaknak megfelelő gumit használnak a gépkocsijukon. Az autógumi drága és legtöbbször a pénztárcánk dönt.

"A téli abroncsnál előírás a 4 mm-es profilmélység. Tehát amelyik már közel jár ehhez az értékhez, azt nem célszerű eltenni a jövő évre. Esetleg ha repedezettséget vagy –tudom én- akár már 10 éves az abroncs akkor már javasoljuk, hogy ne tegye el. Vásároljon helyette újat. A saját biztonsága érdekében." -mondta Cserép Ferenc a gumiszerviz tulajdonosa.

A nyári gumi esetén is az elfogadható és ajánlott profilmélység minimum 3,5-4 mm. Figyelni kell arra, hogy nem csak száraz utakon közlekedünk nyáron. Fontos a jó vízelvezető képesség. Csak biztonságos gumikat használjunk az utakon! Akinek nélkülözhetetlen az autó használata, időben váltson az évszaknak megfelelő gumiabroncsokra!

"Nagyon fontosnak tartom. Egyrészt mert a munkámból kifolyólag kénytelen vagyok folyamatosan menni, ha tél van, ha nyár van. A téli gumi – az szerintem lehetetlen, hogy anélkül próbálkozzunk - hiába vannak enyhe telek, akkor is hideg van. Hó eshet, eső eshet bármi. A nyári guminál meg az a fontos, hogy komfortot ad és spórolunk is azzal, ha időben lecseréljük. Igyekszem presszionálni az egész családot, hogy időben a téli gumit, időben a nyári gumit felrakatjuk."- mondta el Dr. Vajda Gábor.

Az abroncscsere az egyik, ha nem a legfontosabb része gépkocsink nyári felkészítésének. Minden felszerelés előtt alaposan nézessük át szakemberrel az abroncsainkat a lehetséges sérülések miatt. Vegyük figyelembe, hogy az autónk kerekenként csak egy tenyérnyi felületen érintkezik a talajjal. Kis felületen kell biztosítani az autó irányítási és sebességváltozási feltételeit. Saját és mások biztonsága érdekében időben gondoskodjunk a megfelelő gumikról és azok cseréjéről!

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2020. máj. 26. kedd 20:24 | Keszthely
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
| 2019. már. 14. csütörtök 19:03 | Keszthely
Egyre többen keresik fel a szervizeket a gépkocsi tulajdonosok: a nyári gumikat szereltetik fel.
| 2016. nov. 7. hétfő 10:42 | Keszthely
A figyelmeztetések ellenére sok a felelőtlen autótulajdonos. Nem cserélik időben a gumiabroncsokat.
| 2019. jan. 31. csütörtök 09:00 | Keszthely
Sok a baleset a rossz gumiabroncsok miatt.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A könyvtárban lehet átvenni az izzókat. Aki lemaradt, keddig igényelhet.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.