Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Közösségi rendezvényeket szervez a Diákfórum
2024. már. 29. péntek | Keszthely
Közösségi rendezvényeket szervez a Diákfórum
Sikeresen szervezte meg első programját a keszthelyi Diákfórum. Akciójukhoz a helyi általános iskolákat szólították meg, tojásfa díszítésre invitálták őket. A felhívásra több intézmény is pozitívan jelzett vissza, nekik összesen több mint 500 hungarocell tojást és szívet osztottak ki előzetesen. A megfestett díszeket pénteken helyezték ki Fő téri fákra.

Diákok, pedagógusok és szülők együtt díszítették fel a húsvéti dekorációkkal a fákat. A Zöldmező Utcai, a Csány-Szendrey, a Ranolder és az Életfa Iskola csapatai lelkesen készültek az alkalomra. Mindegyik intézmény tanulói örömmel és izgalommal öltöztették ünneplőbe a Fő téri fákat. Ki létráról, ki faágak segítségével helyezte fel az egyedi készítésű hungarocell tojásokat. A diákok örültek a kezdeményeznek.

„Nagyon jó ötletnek találtam, hogy ilyen  programokat szerveznek arra, hogy a gyerekek kimozduljanak kicsit ilyen jó időben. Akvarell technikával készítettük őket a nagyok, az alsósok, a kicsik meg szalvétatechnikával és ilyen glittereket raktak még rá.” - fogalmazott Szabó Boglárka.

A programot a Diákfórum tagjai koordinálták. A társaság januárban alakult a helyi középiskolák diákönkormányzatainak tagjaiból. Céljuk, hogy minél több olyan megmozdulást szervezzenek, ami a fiatalokat megmozgatja és élményt nyújt nekik.

„Nagyon örülök, hogy megalakultunk, ugyanis szeretnék Keszthelyre én is, illetve az egész csapatom egy diákéletet hozni. Ugyanis mostanában sajnos ez elég kihalófélben volt, úgyhogy nagyon örülök és nagyon kreatívak vagyunk. Úgyhogy sok mindent fogunk hozni.” - emelte ki Vincze Virág tag.

A társaságot több vállalkozás és az önkormányzat is támogatja. Manninger Jenő polgármester meg is látogatta az alkotótevékenységet. A fiatalok minden hónapban találkoznak, ahol megbeszélik ötleteiket, valamint a következő időszak feladatait. Ebben az évben többek között a KeszthelytFest alatt kertmozit, valamint később egy kidobós-bajnokságot is szeretnének szervezni.

„Az alakuló ülésen nagyon sok ötletet felvetettünk, hogy milyen programokat szeretnénk megvalósítani. Ezeket rendszereztük prioritás és megvalósíthatóság szerint. Majd figyelve a naptárat, hogy milyen adott ünnepek közelegnek próbáljuk úgy szervezni, hogy leginkább aktuálisak legyenek.” - mondta el Takács Mátyás programigazgató.

A feldíszített fákról külön fényképeket készítettek, melyeket a Diákfórum közösségi oldalain osztanak meg a tagok. Ezekre szavazni is lehet húsvét végéig.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Húsvéti ételeket hoztak a hívek a templomba.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Nyuszisimogató, kézműveskedés és kiállítás is várta a látogatókat.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Megnyitotta a szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.