Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jól teljesítettek a zalai Balaton-parti strandok a Kék Hullámon
2022. júl. 14. csütörtök | Vonyarcvashegy
Jól teljesítettek a zalai Balaton-parti strandok a Kék Hullámon
Minőségiek a zalai Balaton-parti strandok. A Kék Hullám Zászló Strandminősítőn mind a négy település legalább egyik fürdőhelye ötcsillagos lett. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Balaton legjobb strandján, a Vonyarcvashegyi Lido Strandon.

Minden zalai Balaton-parti település strandja jól szerepelt a Kék Hullám Zászló strandminősítőn, ez azt mutatja, hogy minőségi fürdőhelyeken kapcsolódhatnak ki a látogatók. Ezt fogalmazták meg a polgármesterek közös sajtótájékoztatójukon. A Vonyarcvashegyi Lido strand kapta a minősítésen a legtöbb pontszámot, ez lett a Balaton legjobb strandja.

„Eddig is egy jó helyen említették a vonyarcvashegyi strandot az összes balatoni strand közül, de ebben az évben, amit két és fél éve célul tűztünk ki, most érnek be azok a projektek, beruházások. Ezek mind a családbarát illetve az élményt adó elemekről szólnak, hogy közérzetjavító intézkedéseket hozunk.” - mondta el Pali Róbert polgármester.

Kiválóan szerepeltek a minősítésen a keszthelyi strandok is. A Városi Strand 5 csillagot kapott, emellett megkapta a Zala Megyei Önkormányzat Különdíját és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának különdíját is. A Libás strand is 5 csillaggal büszkélkedhet, a Helikon strand pedig négyet kapott.

„A Városi Strand az valóban különleges, új attrakciók is vannak, a kiszolgáló létesítmények is javulnak. Különlegessége az ugye a Szigetfürdő és a különleges helye, úgyhogy mindenképpen azt tudjuk mondani, hogy aki egy különleges strandot akar a Balatonon, az a Városi Strandra jöjjön.” - véleményezte Manninger Jenő polgármester.

Gyenesdiás másodszor nyerte el a Balaton Legzöldebb Strandja címet. A Diási Játék Strand példamutatóan kötelezte el magát a fenntarthatóság és a környezeti nevelés mellett. Zöld béka díjat kapott a Gyenesi Lidó Strand, ahol kis tanösvény és interaktív táblák mutatják be a strand élővilágát.

„Visszaköszön, hogy a minőséget keresik. Visszaköszön abban is, hogy minőségi módon a környezettudatosság fontos a mai kor családjai számára. És természetesen az is, hogy ebben a klímatudatosságba beleférnek olyan ösztönzők, amelyek néha a vállalkozásokat is arra ösztönzik, hogy legyenek egy kicsit energia- és víztakarékosak.” - fogalmazott Gál Lajos polgármester.

Első alkalommal ajánlott fel különdíjat a Balatoni Kör a Balaton Gasztro-Strandja elnevezéssel. Ezt a Balatongyöröki Községi Strand nyerte el. A döntést azzal indokolták, hogy az itt lévő vendéglátóhelyek példát mutatnak arra, hogy egész évben minőségi kínálattal lehet a strandon üzemelni. Maga a fürdőhely itt is 5 csillagot kapott

„Az idei évben zöldfelületet növeltünk. Régi kabinsorokat bontottunk el és nagyjából egy 800 nm-es új zöldfelületet adtunk át a strand közepén. Amit elbontottunk kabinok között már régi fák voltak, tehát az árnyas terület már nagyon hamar kialakult így, nagyon megszerették a vendégek. A sportszolgáltatásokat szeretnénk a következő években fejleszteni, ez a strand hátsó végén lévő rész, hisz van igény vízi sportra.” - osztotta meg Biró Róbert polgármester.

A polgármesterek kijelentették, nem konkurálnak egymással, hanem egymástól tanulnak. Nagy Bálint államtitkár kiemelte, nem csak pár hónapot értékeltek a bírák itt, hanem az egész éves csapatmunkát.

„Mindenben ezt tartom a legfontosabbnak, hogy valóban legyen egy jó együttműködés. Hiszen tényleg azt gondolom, hogy ez tudja előrevinni a dolgokat az élet minden területén. Így van ez a településen fejlesztése, települések vezetésénél is. És én büszke vagyok arra, hogy a zalai Balaton-parti települések között az elmúlt években is egy nagyon jó viszony alakult ki, amit fenn is tudtunk tartani. És én azon fogok dolgozni a jövőben is, hogy ezt tudjuk tovább fejleszteni.”

A polgármesterek kiemelték, az összefogásban rejlik az, hogy kiválóan szerepelhettek a megmérettetésen. A következőkben az lesz feladatuk, hogy az eredményt fenn is tudják tartani.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Júliusban lesz az eredményhirdetés.
| 2023. júl. 12. szerda 18:08 | Keszthely
Az akciót 20. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség.
| 2023. máj. 17. szerda 17:07 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.