Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / 16 éves fiú halt meg a keszthelyi vonatbalesetben
2022. júl. 29. péntek | Keszthely
16 éves fiú halt meg a keszthelyi vonatbalesetben
Halálos vonatbaleset történt Keszthelyen. Autó ütközött a Budapestről érkező Inter Cityvel az Entz Géza sétánynál, a kutyás strandnál. A vonaton senki sem sérült meg, az autó utasa a helyszínen életét vesztette. Két éve is történ baleset az átkelőnél, azóta sem tették biztonságosabbá, pedig a városvezetés is megkereste a MÁV-ot ezzel.

A Fenéki út felől érkezett a vasúti átkelőhöz a személyautó. A fénysorompó nélküli, stoptáblás átjárónál a Budapest-Keszthely Inter City járattal ütközött. Az autó 30 méterre a karamboltól állt meg. A mozdonyvezetőnek esélye sem volt elkerülni az ütközést, egy ilyen szerelvény féktávja több száz méter.

Pál-Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője: „Eddig tisztázatlan körülmények között július 29-én délelőtt Keszthelynél az Entz Géza sétány közelében egy személyszállító vonat és egy személygépjármű összeütközött.”

Az árokba csapódó autó füstölni kezdett, egy szabadnapos tűzoltó egy porral oltóval avatkozott közbe.  A sérültek segítségére civilek és egy közelben tartózkodó orvos sietett. A helyszínre érkező mentők sem tudtak már segíteni az autó utasán, a 16 éves győri fiatalember a helyszínen életét vesztette.

„Egy további sérültet, egy fiatal nőt súlyos koponya és végtagsérülések miatt helyszíni emeltszintű légútbiztosítás után mentőhelikopterrel idegsebészeti centrumba szállítottuk” - mondta televíziónknak Csillag Zoltán, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. 

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom Keszthely és Balatonszentgyörgy között, az utasokat vonatpótló buszok szállították. Szinte pontosan két évvel ezelőtt volt ugyanitt baleset, csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor nem történt tragédia. A közeli Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetői már akkor a MÁV-hoz fordultak.

„Már 2020-ban tettünk egy bejelentést a városvezetéssel közösen a MÁV irányába, hogy ide kellene tenni egy fénysorompót vagy egy fényjelzést annak érdekében, hogy ne következzen be baleset, hiszen itt a nyári hónapokban nagyon megnövekedett forgalommal kell számolni, de sajnos ezt 2020-ban a MÁV elutasította, így nem történt semmi és ez a sajnálatos baleset is sajnos most megtörtént” - nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetője. 

Kerestük a MÁV-ot, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy biztonságosabb legyen az átkelő és tesz-e lépéseket a társaság ennek érdekében.Híradónk felvételéig nem kaptunk választ.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
| 2023. jún. 6. kedd 16:13 | Keszthely
Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendeztek kertivasút találkozót Keszthelyen.
| 2023. jan. 5. csütörtök 13:34 | Balatongyörök
Keszthely környéki településekkel is bővült a feltételes vasúti megállóhelyek listája.
| 2022. szep. 15. csütörtök 16:32 | Keszthely
A tavalyi, évtizedes rekordot is felülmúlta a MÁV.
| 2022. júl. 12. kedd 15:06 | Keszthely
Nyáron látogatják a legtöbben a keszthelyi múzeumokat, a turistákat a programok vonzzák.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.