Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
2022. szep. 23. péntek | Keszthely
Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány, amelyet Keszthelyen is bemutattak. Az “Arcok és történetek - magyar segítség a kereszténység bölcsőjében” című, fotókkal gazdagon illusztrált könyv egy egyedülálló magyar mentőprogram küzdelmeiről szól.

Az “Arcok és történetek” igazából egy szép, ugyanakkor szomorú aktualitású útikönyv. A Közel-Kelet egyik legnagyobb humanitárius válsága mellett a keresztényüldözés mindennapos tragédiáit villantja fel - nem csak szöveggel, hanem sok fotóval. A könyvbemutató egy előadássorozat első állomása Keszthelyen - mondta el köszöntőjében Vozár Péterné alpolgármester. A riportkötet szerzői és fotósai is felkeresték Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit.

A kötet társszerzője, Szilvay Gergely is részt vett az eseményen. Így fogalmazott: "Hús-vér történteket hallgathattunk végig. Ezek nagyon meghatóak voltak, meg megdöbbentőek, időnként sokkolóak, amiket ott hallottunk. A riportkötet is - mármint maguk a szövegek illetve a képek is - ezt hivatott elmesélni, ezeket a történeteket. Közel hozza az olvasóhoz, hogy megérezzük azt, hogy a számok mögött mennyi üldözött keresztény van a világon."

Magyarország egyedülálló programot indított el, hogy felvállalja az üldözött keresztények ügyét és nemzetközi szintre emelje a megsegítésüket célzó erőfeszítéseket. A kereszténység bölcsőjében születő tragédiákat pedig újságírók, fotósok örökítették meg a könyvben.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: "Több, mint 36 magyarországnyi embertömeget üldöznek azért a világon, mert Krisztus hívők. Amellett, hogy ez egy nagyon nagy tragikus probléma, fokozza ezt a tragédiát, hogy a Nyugati világban és a nemzetközi szervezetekben nem akarnak erről tudomást venni. Magyarország azt az utat választotta, hogy fellépünk az érdekükben."

Ennek keretében, a Hungary Helps Programnak köszönhetően több, mint ötven ország körülbelül ötszázezer állampolgára számára tették lehetővé, hogy a kivándorlás helyett szülőföldjükön maradhassanak. A munka lenyomata ez az album, amely a keresztények megtartásáért folytatott küzdelmet mutatja be. Emberi sorsokon és történeteken át hoz közelebb az olvasókhoz egy olyan világot, ahol gyakran a magyar segítség az egyetlen esély.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 12. hétfő 19:15 | Keszthely
Családi programokkal, előadásokkal és közösségi eseményekkel készültek a helyi szervezők.
| 2023. feb. 22. szerda 15:25 | Keszthely
A keszthelyi templomokban is hamvazkodtak a hívek a hamvazószerdai szentmiséken.
| 2022. júl. 20. szerda 15:29 | Balatonfenyves
A Bárka tábor a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési akciója.
| 2021. már. 31. szerda 16:04 | Keszthely
A katolikus templomok húsvétkor is nyitva lesznek és megtartják az ünnepi szertartásokat.
| 2020. feb. 27. csütörtök 18:16 | Keszthely
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.