Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
2022. júl. 20. szerda | Balatonfenyves
Merjetek hinni! - Bárka tábor a Balatonnál
A Bárka tábor a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési akciója. Az öt éve indult program nyári befejezéséig 6300 gyereknek nyílt lehetősége a balatonszárszói és balatonfenyvesi táborokban eltölteni 6 napot. A szervezők célja a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok társadalmi befogadásának elősegítése.

Pápai Joci a Bárka tábor jószolgálati nagykövete. Minden évben zenél a balatonfenyvesi táborban, de mindig van néhány jó szava is a gyerekekhez. A zenész azt mondta a táborozóknak, hogy merjenek hinni.

„Istent hívjátok segítségül. Mindig éreztem azt, egészen kisgyerekkorom óta, hogy áldott kezek vannak a vállaimon és ők engem kísérnek mindenfelé és soha nem éreztem magam egyedül. Ami nagyon fontos, tudni azt, hogy Isten mellettünk van, a legbiztosabb érzés volt mindvégig az életemben és ma is az” - mondta Pápai Joci. 

Tavaly év végéig összesen 29 turnusban 60 intézményből 5000 gyereket fogadott a Bárka tábor, idén ez a szám 9 turnussal és még 1300 fővel gyarapodik. Minden fiatal gazdagodik az ott töltött hat nap során.

A Bárka tábor hátrányos helyzetű és középosztálybeli gyermekeknek együtt biztosít nyári pihenést. A Református Egyház fejlesztő élménypedagógiai módszerekre alapozva nyújt élményeket. Balog Zoltán fővédnök a Bibliából idézte Jézust: „Ti az én barátaim vagytok és kövessetek engem.”

„Akiről mondtam, hogy küldte nektek ezt az üzenetet a táborral, ez a Jézus Krisztus, aki azt mondta, hogy ti az én barátaim vagytok ő azért jött, hogy mindenkit aki úgy gondolja, hogy jobb egyedül, a többieket letarolva, félretolva, egyedül élvezni az életet, azt meggyőzze arról, hogy ez nem így van. Az az igazán jó, hogy ha úgy vagyunk együtt, hogy ő is ott van közöttünk.”

A Bárka táborban olyan életre szóló élményeket élhetnek át a gyerekek, amelyek hatására magabiztosabbá, nyitottabbá válnak, önértékelésük javul. A köztársasági elnök társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadója  Noé történetével példázta, hogy egymástól is tanulhatnak a gyerekek.

„Évekig együtt éltek. Egészen biztos, hogy a gyerekitől, a vejeitől, a menyeitől tanult valamit, amit aztán ő többet nem felejtett el. Lement a bárkáról, levitte az állatokat és vitte magával azt, ami nem kézzelfogható, amit pénzért nem lehet megvenni, amit csak egyetlen dolog adhat, hogy ha együtt vagyunk” - mondta Langerné Victor Katalin.  

A Bárka táborokat az elmúlt öt évben 800 millió forintból valósította meg a Magyarországi Református Egyház. A költségek 85%-át az Európai Unió biztosította.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. júl. 9. péntek 15:48 | Balatonfenyves
Balatonfenyvesen az idén is 1500 hátrányos helyzetű gyereket táboroztat a református egyház.
| 2020. aug. 6. csütörtök 15:45 | Balatonfenyves
Hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti a Magyarországi Református Egyház.
| 2024. ápr. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balaton Színházban szervezett jótékonysági táncestet a Keszthelyi Református Gyülekezet.
| 2023. dec. 11. hétfő 15:15 | Keszthely
A Plasmus református kórus színesítette az eseményt
| 2023. okt. 12. csütörtök 16:25 | Keszthely
A Veszprémi Református Egyházmegye Keszthelyen tartott lelkészi értekezlet fő témája a népszámlálás volt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.