Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lelki élményeket is szereznek a Bárka Tábor résztvevői
2021. júl. 9. péntek | Balatonfenyves
Lelki élményeket is szereznek a Bárka Tábor résztvevői
A Bárka Táborban a fiatalok lelki élményeket szereznek – hangzott el csütörtökön délelőtt Balatonfenyvesen. Az idén is összesen 1500 gyereket fogad a Balatonnál a Magyar Református Egyház. A megnyitón Novák Katalin kiemelte, most van itt az idő továbbvinni mindazt, ami valóban fontos.

Örömtánccal köszöntötték egymást és a vendégeket a Bárka Tábor résztvevői. Az idén is 1500 gyereknek kínál színes programokat egész nyáron át a Magyar Református Egyház. A gyerekek nem csak változatos élményekkel gazdagodnak, hanem azt is megtanulhatják, hogy hogyan lehet egymást szeretni és segíteni.      

„Nagyon jól érzem magam és azért részesülök ebben a Bárka Táborban, mert új barátokat szerezhetek és fürödhetek végre a Balatonban.” - mondta egy táborozó, Zámbori Luca.

A Bárka Tábor küldetése, hogy a fiatalok megérezzék Isten szeretetét. Balatonfenyvesre az ország minden pontjáról érkeznek olyan gyerekek, akik számára sokszor ez az egyetlen lehetőség arra, hogy nyaraljanak. A tábor feladatául tűzte ki, hogy egyéni és szociális kompetenciák révén segítse a gyerekeket a hátrányos helyzet okozta negatív következmények leküzdésében.

„Látni kell a mosolygós arcokat, meg azt, ahogyan két ember egymás mellett megy. Ez mehet úgy is, hogy éppen versenyeznek és az egyik le akarja nyomni a másikat, meg úgy is, hogy ők csak együtt akarnak menni bárhová, mert ők összetartoznak. Ez az összetartozás érzés és élmény az, ami más és több, mintha egyszerűen csak programokat fogyasztanánk.” - tájékoztatott Balog Zoltán, a Magyar Református Egyház püspöke.

A tábor megnyitóján a családokért felelős miniszter elmondta, az elmúlt másfél évben megtapasztalhattuk, hogy milyen az, mikor valami hiányzik. Ez megtanított arra, hogy értékeljük a fontosat és a jót. Novák Katalin úgy fogalmazott, most, hogy újra nyit az ország, itt az alkalom, hogy mindezt bepakoljuk a bárkába és magunkkal vigyük.           

"Ez az elmúlt másfél év, ez arra taníthatott meg bennünket, hogy milyen az, amikor nélkülöznünk kell azt, ami fontos nekünk. Megtanított bennünket arra, hogy megkülönböztessük egymástól azt, ami igazán fontos, meg ami nem annyira fontos. Megtanított bennünket arra, hogy értékeljük azt, ami értékelésre érdemes. Ez egy nagyon komoly tanulság és egy lehetőséget kaptunk az Úristentől arra, hogy megtanuljuk, mi magunk is ráébredjünk arra, hogy mi az, ami fontos, mi az, ami kevésbé fontos.” - emelte ki a családokért felelős miniszter.

A Bárka Tábor nagykövete az idén is minikoncerttel készült a fiataloknak. Pápai Joci arra buzdította a gyerekeket, hogy higgyenek az álmaikban.

„Nagyon fontos a hit és az, hogy az álmainkat tényleg nem adhatjuk fel, hiszen azok nélkül semmik vagyunk szerintem. Nagyon jóleső érzés ezt elmondani embereknek úgy, hogy az hiteles is tud lenni.” - tájékoztatott az énekes.

A Bárka Táborban rengeteg színes program várja a fiatalokat és figyelmet fordítanak az Istennel való találkozásra is.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. júl. 20. szerda 15:29 | Balatonfenyves
A Bárka tábor a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési akciója.
| 2020. aug. 6. csütörtök 15:45 | Balatonfenyves
Hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti a Magyarországi Református Egyház.
| 2024. ápr. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
A Balaton Színházban szervezett jótékonysági táncestet a Keszthelyi Református Gyülekezet.
| 2023. dec. 11. hétfő 15:15 | Keszthely
A Plasmus református kórus színesítette az eseményt
| 2023. okt. 12. csütörtök 16:25 | Keszthely
A Veszprémi Református Egyházmegye Keszthelyen tartott lelkészi értekezlet fő témája a népszámlálás volt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.