Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új játszóudvar épült a várvölgyi óvodánál
2022. okt. 21. péntek | Várvölgy
Új játszóudvar épült a várvölgyi óvodánál
Új játszóudvart kaptak a várvölgyi óvodások. Az önkormányzat a Magyar falu program keretében nyert forrást a fejlesztésre. A település eddig is sikeresen használta ki ezt a pályázati formát. Keszthely térségében számos gyermekeket érintő beruházás készült el.

A szalagátvágás után birtokba is vehették az új játszóudvart a várvölgyi óvodások. Új hinta, libikóka, mászósuli, babaház, csúszdás kiskuckó és homokozó is épült nekik. A játékoknál az előírásoknak megfelelőn ütéscsillapítást telepítettek.

A gyerekeknek és az óvónéniknek is teszik az új játszóudvar. A korábbi létesítmény már elavult és balesetveszélyes volt. Ezért kellett a fejlesztés. A Magyar falu programban 4,8 millió forintot nyertek a munkára, melyhez nem kellett önerőt tenni az önkormányzatnak. A faluvezetés a kezdetek óta kihasználja ezt a támogatási formát.

„Rengeteg igény van a településünkön, ami a legfontosabb volt és ez sikerült is, a művelődési házunk felújítása. Lassan elindul a harmadik üteme, most már a külső felújítást fogjuk elkezdeni. Mindhárom szakasz Magyar falu program segítségével valósulhat meg. Valamint még folyamatban van egy járdafelújításunk is, szintén Magyar falu programnak köszönhetően. Két éve az óvodát is Magyar falu programos pályázat segítségével újítottuk fel.”

Keszthely térsége a leginkább érintett a Magyar falu programban. A Zala 2-es választókerület 100 településéből, 98-nak 5000 fő alatti a lakossága és így jogosult a pályázatra. A korábbi konstrukciókban is hangsúlyosak voltak az egészségügyi- és szociális fejlesztések.

„Azt látjuk, hogy valóban olyan fejlesztések – a gépbeszerzéstől kezdve egészen az infrastruktúra-fejlesztésekig – olyanok valósultak meg, amik tényleg segítik a helyben élő emberek mindennapjait és sok esetben nagyon nagy mértékben hozzájárulnak egy településképnek a még szebbé tételéhez is.   Hogy ha azt nézzük, hogy gyermekeket érintő, például játszóterek, óvodaudvarok vagy közösségitér-fejlesztések hogy tudtak megvalósulni. Én nekem az a tapasztalatom, hogy itt a választókerületben nagyon átgondoltan és előrelátóan terveztek a polgármesterek és ennek megfelelően jól ki tudták használni ezt a pályázati forrást.”

A várvölgyi önkormányzat más pályázati forrásokat is kihasznál. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban értékösvényt alakítanak ki, ami túrajelleggel mutatja majd be a helyi értéktárat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A keszthelyi pedagógusokat köszöntötték csütörtökön a Balaton Színházban.
| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A gyógypedagógia nemzetközi napja alkalmából szervezett konferenciát a Szemfüles Egyesület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Polgári fórumra érkezett Keszthelyre Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, országgyűlési képviselő.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Balatongyörök
Az Egyszer volt hol nem volt ... mesemondó versenyre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.