Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Madárbarát kert címet kapott a Balatoni Múzeum
2022. okt. 26. szerda | Keszthely
Madárbarát kert címet kapott a Balatoni Múzeum
Madárbarát kert lett a Balatoni Múzeum. Országszerte több ezer ilyen hely van már. Nagy kincs a madaraknak, hogy különösen a téli időszakban élelemhez, vízhez jutnak. A Balatoni Múzeum parkjában szerdán helyezték ki azt a táblát, ami jelzi, hogy a múzeum csatlakozott a Magyar Madártani Egyesület programjához.

Németh Péter a Balatoni Múzeum igazgatója arról tájékoztatta Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselőt, hogy a múzeum parkjában kirakott madáretetők nem maradnak üresen.  Rendszeresen etetik a kis tollasokat , biztosítva egész évben az életben maradásukat, védelmüket. A Balatoni Múzeum csatlakozott az országos Madárbarát programhoz.

"A Balatoni Múzeumnak nem csak a belső terei, nem csak a műtárgyak a fontosak, hanem a külső is. Számunkra fontos a természet óvása, a környezet védelme. Ezért döntöttünk úgy egy évvel ezelőtt,hogy a kert megújítása mellett, hogy Madárbarát kert címet is szeretnénk megszerezni és felvettük a kapcsolatot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel akik ezt a jelet kibocsátják. Ennek az volt a feltétele, hogy vásároltunk egy csomagot."- adott tájékoztatást Németh Péter.

A csomagban madárodú és a madarak ellátásához való eszközök voltak. A park egyik jól megközelíthető fájára felszerelték az odút, a meglévő etetőket is feltöltötték és elkezdték a madarak téli etetését. A Múzeum bejáratánál lévő helyi jelentőségű védett természeti területet jelző táblára felszerelték a Madárbarát kert jelzést is. A múzeum zöld területének növényei is élelmet, biztonságot nyújtanak a kis madaraknak. A kertben lévő bokrok, cserjék számát a későbbiekben bővíteni szeretné a múzeum.

"Minél gazdagabba növényvilág- ezalatt azt értem, hogy pl.hogy orgona ültetésével, ami nagyon szépen virágzik, esztétikus látványt is nyújthat itt a meglévő rózsák mellett, nagyon komolyan képesek idevonzani a rovarvilágot, ezáltal a madárvilágot is. Itt maradhat, itt tudjuk őket tartani és gazdagítani tudja ezt a zöldfelületet. Ha a téli időszakra gondolunk, akkor  a bogyósok ültetése. Pl. egy tűztövisnek az ültetése ami fészkelő helyet is nyújt és meg is védi a madarakat."- mondta Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselő.

Keszthely Város Önkormányzata továbbra is szakmai segítséget nyújt a családok, intézmények, lakóközösségek  Madárbarát kert  programba való bekapcsolódásához.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2022. dec. 23. péntek 12:41 | Keszthely
A hideg idő beköszöntével nem minden tollasunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad.
| 2022. feb. 16. szerda 15:30 | Keszthely
A hazai madárfajokkal ismerkedhettek a gyerekek a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület programján.
| 2021. ápr. 7. szerda 18:52 | Kis-Balaton
Zöldellnek a fák, előbújtaka rovarok és a kétéltűek és a költözőmadarak is érkeznek már.
| 2020. dec. 1. kedd 19:07 | Keszthely
A Helikon Kastélymúzeum Madárparkjában is felkészültek a télre.
| 2017. máj. 15. hétfő 15:41 | Keszthely
Tizenöt éve rendezik meg a balatoni városban a Madarak és Fák Napját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.